A Trotec páramentesítő nem kínál kevesebbet a tökéletes „párarendezésnél”. Az, hogy otthonában mekkora a nedvességtartalom nagymértékben meghatározza közérzetét, hangulatát, sőt. Még egészségi állapotát is. Utóbbira viszonylag kevesen gondolnak, mondván mi kárt okozhat egy kis felesleges nedvesség?
Ám a valóságban a lecsapódó pára nem csak a falakat, az épület elemeit roncsolja, hanem irritációkat kiváltva, szervezetét sem hagyja érintetlenül. Arról pedig még szót sem ejtettünk, hogy a hideg felületeken megjelenő vízfoltok milyen Pazar élőhelyet biztosítanak a penészek számára. A probléma tehát sokrétű, és érdemes megnézni a másik oldalt is. A száraz levegő legalább annyi nehézséget hozhat az életébe, mint a párásság. Ha viszketett már a szeme, folyt az orra, vagy kapart a torka, különösebb ok nélkül, akkor tudja, hogy ezek a tünetek mennyire bosszantóak.
A legtöbbször, fűtési szezonban jut főszerephez ez a jelenség. A Trotec páramentesítő beüzemelése pillanatos művelet. Egy gombnyomást követően munkába lendül a készülék, s a különbséget néhány nap leforgása alatt, a saját bőrén tapasztalhatja meg. Az egyenletes jó közérzet, az optimális páratartalomnak köszönhetően örökös társául szegődik.
Talán épp ebben, a folyamatosságban rejlik a legnagyobb titka a Trotec páramentesítőnek. Hiszen míg a házi módszerek csak ideiglenesen hoznak részeredményeket, addig a készülék a működése első percétől fogva biztosítja a tartósan professzionális végeredményt. Azaz az optimálisnak kikiáltott 55-60%-os páratartalom mindenféle nehézség, küzdelem nélkül garantálható, az év egész részében.