A légtisztító gép egy olyan praktikus találmány, amit egyszerűen nem érdemes nélkülöznie életéből. A mai világban már muszáj tudatosan gondolkodni arról, hogy a közvetlen környezeti hatások vajon mennyire ártalmasak. A csapból folyó víz már nem ugyanaz, mint a forrásokból feltörő alternatíva, s bizony a levegő minősége még csak meg sem közelíti az évtizedekkel ezelőtti helyzetet.
A levegőben a negatív ionok végzik a „piszkos” munkát, tehát a szennyeződések semlegesítésében főszerepet játszanak. A koncentrációjukat kiválóan lehet mérni, s hogy jelenleg mekkora gondban van az emberiség, arról ezek az értékek tanúskodnak a leginkább meggyőző módon. A természet lágy ölén 2000 ion/cm3 található, míg a források mellett ez az érték 100000 ion/cm3. Az igazán elkeserítő adat csak most jön, példázva a valóságot.
A zárt terekben, azaz nagyjából minden egyes, életünket meghatározó helyiségben ez a szám: 100 ion/cm3. Döbbenetes a különbség. A pollenek, virágporok, poratkák folyamatos irritációt okoznak, s az érzékenyek számára gyakorlatilag megkeserítik az életet. Ha ezekhez hozzáadja még a vírusok, bacilusok átkos ténykedését, akkor könnyen összeállhat a kép, s felmerülhet önben a kérdés: Miért nem vettem korábban légtisztító gépet? Sohasem késő cselekedni. Mindig épp a legjobb időben van. Egy dologra jó, ha felkészül. Az üzembe helyezést követően, ahogy a rendszer elkezd dolgozni megtapasztalja majd, mit jelent teleszívni a tüdejét tiszta, kicsattanóan friss levegővel. Ha allergiás reakciókkal küzdött, akkor azokat az utcán hagyhatja, s más mikroorganizmusok sem zavarhatják meg a jövőben nyugalmát, egészségi állapotát.