A légtisztítók használata egyre több háztartásban jelenik meg, hiszen segítségükkel javítható a levegő minősége, illetve megelőzhetőek az allergiás megbetegedések. A következő fejezetekben bemutatjuk légtisztító eszközök 6 legjelentősebb hatását, előnyét.

Minimalizálja az asztmás rohamok esélyét

A légtisztító egyik legfontosabb előnye az asztmás rohamok kialakulásra való esély csökkentése. Az asztmát a levegőben található porszemcsék idézik elő, amelyek mellkasi fájdalmakat és zihálást okoznak. A háztartásokban általában a por, a tisztítószerek, a füst és a penész spórák vannak jelen, amelyek a webáruházunkban elérhető légtisztító eszközök segítségével kitűnően megszüntethetők. A szennyeződéseket hagyományos takarítási módszerekkel sajnos nem lehet eltüntetni, mivel szinte azonnal újratermelődnek a lakásban. 

Csökkenti a légszennyeződést

A városokban a levegőben lévő szennyező anyagok mértéke lényegesen nagyobb, mint a falvakban és a kisebb településeken. A szennyező anyagok az otthonokba is bejutnak, amelyek számos betegség kockázatát növelik. A szennyeződések elsősorban a tüdőt károsítják, azonban a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában is kiemelt szerepet játszanak. A légtisztítók segítenek az előbb említett betegségek megakadályozásában a levegő folyamatos tisztítása által.

A légtisztító eszköz következő hatása: segít az egészséges alvásban

Ha egy háztartásban rossz a levegő, az jelentős hatással van az alvásra. Amikor az alvó személy port, pollent és különböző vegyi anyagokat lélegez be az éjszaka folyamán, abban az esetben csökkenni fog az alvás minősége. A szervezet így nem képes kellő mértékben regenerálódni, hogy a reggel egészségesen és frissen induljon. Az Airtec Habanero II légtisztító éjszaka is biztosítja a tiszta levegő körforgását a szobában, így számottevően kevesebb káros porszemcse kerül belélegzésre.

Csökkenti a tüdőrák kockázatát

A légtisztító összegyűjti és semlegesíti a levegőben található radonokat, amelyek természetes módon termelődnek, és a legtöbb esetben a padlón keresztül szivárognak a háztartásba. A radon hosszú távú belélegzése nagymértékben növeli a tüdőrák kialakulásának esélyét, ezért minél hamarabb érdemes tenni ellene. Felmérések szerint az Egyesült Államokban évente 10.000 halálesetet történik, amely közvetlenül a levegőben található radon tartalomhoz köthető.

Megfelelő szén-dioxid szintet biztosít

A lakásokban jelenlévő magas szén-dioxid szint kifejezetten ártalmas hatással van az egészségre. A városokban a levegőben található szén-dioxid szint általában olyan magas, hogy az otthonokban is veszélyes lehet. A szén-dioxid elsősorban fejfájást, légzési nehézségeket és bizonyos esetekben akár halált is okozhat. A magas szén-dioxid szint továbbá negatív hatással van a tüdőre, és súlyos kardiovaszkuláris problémákat okoz.

Megszüntetheti a háziállat-allergiát  

A háziállatok által kibocsátott allergének folyamatosan köröznek a levegőben, illetve beleivódnak a bútorokba és a szőnyegekbe. A légtisztító használata során eltávolítja a levegőből ezeket az allergéneket, így az allergiás tünetek jelentős enyhítése mellett a friss levegőről is gondoskodik. Ha bármilyen kérdése felmerülne a légtisztító eszközökkel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a személyre szabott, legjobb döntés meghozatalában.