Napjaink szennyezett kinti levegőjéből jólesik, ha otthonunkba hazaérve tiszta, friss, egészséges levegőt szívhatunk. A kipufogógáz, télen a fűtés melléktermékei, gyárkémények füstje mind károsan hatnak az egészségünkre. A légtisztító készülékek használatával a lakásunk, munkahelyünk helyiségeiben ideális légkört teremthetünk.  

A belső terek levegője is szennyezett  

Ma már nem csak a zsúfolt nagyvárosok levegője, hanem a kisvárosi levegő is igencsak szennyezett. Fűtési szezonon kívül is káros anyagok terhelik a légkört. Ha beköszönt a tél, a korszerűtlen fűtési technológiák még többet rontanak ezen a helyzeten. Sokan még mindig szellőztetéssel próbálják frissíteni a levegőt a belső helyiségekben. Ezzel azonban azt érik el, hogy a külső szmogot a lakásba is beengedik.  

A beltéri levegőben lévő egyéb káros összetevők  

Nem csak a különböző, kintről jövő gázok és füst jelent veszélyt beltérben. Amennyiben a lakásban megtelepedett a penészgomba, akkor annak spórái folyamatosan keringenek a levegőben. Ez nem csak kellemetlen szagú, dohos levegőt és fekete, szürke foltokat eredményez a falon.   Az emberi egészségre is ártalmas. Bőrviszketést, szemirritációt okozhat. Különböző idegrendszeri tünetekkel járhat, mint például a végtagok zsibbadása. Hajhullás és felső légúti panaszok is jelentkezhetnek, illetve a már meglévő ilyen típusú tünetek felerősödhetnek. A gombaspórák zavarhatnak minket a nyugodt alvásban, és hangulatzavarokat, depressziót okozhatnak.   Ha valaki legyengült immunrendszerrel hosszú távon lélegzi be a gombaspórákat, az súlyos szövődményekkel, akár halállal is végződhet.  

Az egészségünkre veszélyes további mikroszemcsék  

A spórák mellett különböző kórokozók, vírusok, baktériumok is terjengenek a levegőben. Azokban a helyiségekben, amelyeket több ember közösen használ (például nyitott légterű irodák), ezek a káros mikrobák akadálytalanul fertőzhetnek.   Ugyancsak különösen veszélyeztetettek a gyerekek közösségei az óvodákban, iskolákban vagy a délutáni foglalkozásokon. Az egészségügyi intézmények belső légtereiben kiemelten nagy számban fordulnak elő vírusok és baktériumok. Így péládul az orvosi rendelők váróinak levegőjét is nagy számban terhelik.  

További légszennyező anyagok a lakásban  

A fentiek mellett belélegezzük a tisztítószerek mérgező összetevőit, de például a körömlakk vagy a penészölő is párologtat ki káros anyagokat. Arról nem is beszélve, ha dohányzó ember él a lakásban, aki a belső légtérben is hódol káros szenvedélyének. Ezzel nem csak a saját egészségét veszélyezteti. A cigarettafüst szilárd szemcséit és illékony anyagait a nem dohányzó emberek is belélegzik. Ez pedig legalább olyan káros, mintha aktívan dohányoznának.  

Légtisztító készülékek alkalmazása a levegő tisztítása érdekében  

Szerencsére a legszennyezettebb levegőjű belső légtér is megtisztítható különböző levegőtisztító készülékekkel. Webáruházunk kínálatában megtalálja a legmodernebb, több szűrővel és különféle technológiákkal felszerelt berendezéseket.   A többszörös szűrés lehetővé teszi, hogy a levegő különböző méretű szennyeződései fennakadjanak a szűrőfelületeken. Így semlegesíthető a dohányfüst, az illékony káros anyagok, a spórák, a különböző kórokozók és a kellemetlen szag, egyetlen szerkezet segítségével. Megtalálhatóak termékeink között az ózongenerátoros fertőtlenítők is. Ezek a szerkezetek az ózon rendkívül erős oxidáló erejével tisztítják meg a belső légterek levegőjét.