A páramentesítő speciális eszköz, mely direkt a párásság problematikáját hivatott orvosolni. Hogy hogyan? A szerkezet egy gombnyomás után elkezdi tevékenységét. Az ideális páratartalom 55-60%. Ez egy közismert tény, ennek ellenére csak kevesen tesznek tudatos lépéseket annak érdekében, hogy ezt a határt legalább megközelítsék. Házi praktikákkal egyébként valóban csak közelítésről lehet szó, a stabil megtartás fizikailag lehetetlen, a változó légköri viszonyoknak köszönhetően. Az optimális egyensúly megőrzése csak folyamatos gondoskodással oldható meg.
A berendezés szenzorai segítségével mérnöki pontossággal meg tudja állapítani az atmoszféra aktuális nedvességtartalmát, így Pazar végeredménnyel befolyásolhatja annak páratartalmát. Jó, ha tudja, hogy közérzetének, egészségének állapota nagymértékben függ attól, hogy milyen külső környezeti hatások elviselésére kényszerül. Valószínűleg a pára problematikáját nem tekinti mindennapos nehézségnek, pedig valójában a láthatatlan, de érezhető gond észrevétlenül negatív következményekhez vezethet.
Mi történik, ha nincs páramentesítő? A túlzott nedvesség felgyülemlik a levegőben, majd nemes egyszerűséggel lecsapódik a rendelkezésre álló hideg felületeken. Például a falakon. Ha látott már vizes, foltos felületet, akkor pontosan tudja mire gondolunk. Innen már csak egy aprócska lépés kell ahhoz, hogy megérkezzenek a penésztelepek, melyek tovább súlyos
Az egészsége, sőt a falai épsége, otthonának esztétikuma kerülhet veszélybe, ha nem fektet kellő hangsúlyt a páramentesítésre. A szerkezet megvásárlása minimum duplán megtérülő befektetés. A megfizethető ár miatt már a kezdetek kezdetén garantált az elégedettsége, de az eredményes használat tovább növelheti beruházásának értékét.