A penész jelenléte nem csak kellemetlen látvánnyal és szagokkal jár, hanem a szervezetre is kártékony hatással van. Ismerje meg, hogy milyen negatív egészségügyi hatásokkal jár a penész elterjedése, illetve mi a leghatékonyabb megoldás az egészséges levegő biztosítására.   Penész hatása a szervezetre - a legfontosabb tünetek   A penész nehezebbé teszi a légzést, és az általános közérzetet is jelentősen befolyásolja. A nehéz légzés különösen éjszaka okoz problémákat a penészes lakásban élő személyek számára. A lassú, nehéz légzés rontja az alvás minőségét, ezért a reggelek igazán nehezen indulhatnak a fáradtság miatt.   Kifejezetten gyakoriak még az allergiás tünetek is, amelyekért elsősorban a penész tehető felelőssé. A folyamatos, szinte véget nem érő tüsszögések és orrfolyások nagyon hamar tönkretehetik a mindennapokat. A könnycsatornák problémái mellett a szemek kivörösödése is szintén a penészes otthonokban előforduló kellemetlenség.   A szemek egészségét tekintve a penész miatt kialakult folyamatos viszketés a szemhéj kényszeres dörzsöléséhez vezethet. Ilyenkor sokkal nagyobb az esély a különböző fertőzések elkapására, illetve a kötőhártya gyulladásra egyaránt.   További gyakori tünet az orrfolyás mellett az orrdugulás is. Az orrdugulás elsősorban az éjszakai órákban okoz problémákat, de napközben is kifejezetten kellemetlen a légutak elzáródása. Az orrcseppek használata átmenetileg megoldást jelenthet, de a szervezet 1-2 hét után hozzászokik, és már nem tisztulnak ki a légjáratok.   Milyen házi módszerekkel lehet a penészt visszaszorítani?  

  • Érdemes a forró vizes zuhanyzások és fürdések után 10-15 percig szellőztetni. A forró víz és gőz miatt hatalmas mennyiségű pára halmozódik fel rövid idő alatt. A fürdőszobai ablakokon és üvegeken azonnal észrevehető a páralecsapódás. Ilyenkor a fürdés végeztével célszerű az ajtókat és ablakokat nyitva hagyni, hogy a páratartalom valamelyest csökkenjen.
  • A konyhában a főzések során ajánlott kisebb lánggal dolgozni, és mindig fedőt tenni az edényre. A fedő nélküli főzés nagyon gyakori probléma, mivel a pára folyamatosan szivárog a konyhába és a lakás többi részébe egyaránt. A pára azonban egyszerűen visszaszorítható, ha főzés közben az edényre fedő kerül.
  • Ajánlatos naponta a teljes lakásban szellőztetni 1-2 alkalommal, a fürdések és főzések idejétől függetlenül. A friss, tiszta levegő egészségügyi szempontból is hasznos. Az emberi agy a friss oxigénnek köszönhetően sokkal jobban funkcionál, és elkerülhető a korai álmosság is. A penész is nehezebben telepszik meg, ha a lakásban folyamatosan tiszta a levegő, illetve optimális a páratartalom szintje.

  Miért a páramentesítő a legjobb megoldás?   A házi praktikák segíthetnek a penész elterjedésének megelőzésében, azonban a legbiztosabb megoldás a webáruházunkban elérhető páramentesítő készülékek használata. Páramentesítő segítségével az egygombos, automata funkcióknak köszönhetően az ideális páratartalom azonnal megteremthető, és a penész teljes mértékben megszüntethető a lakásban.   A WHD-610-HA párátlanító kifejezetten a penész megszüntetésére készült eszköz. A párátlanító rövid idő alatt beüzemhelhető, és akár a nap 24 órájában is képes garantálni a penészmentes, egészséges levegőt az otthonokban. A párátlanító napi szinten kimagasló, akár 12 liternyi párát is képes összegyűjteni.   Ha bármilyen kérdése van a páramentesítés lépéseivel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, és rövid időn belül segítünk.