A páramentesítés nem csak a magánlakásokban, hanem ipari területeken is nagyon fontos, ezért külön ilyen nagy volumenű feladatok ellátására is készítenek párátlanító készülékeket.

A minőségi, német Trotec páramentesítő készülékeket új épületek építése során, üzemekben és csarnokokban is előszeretettel alkalmazzák, hiszen a németországi műszaki és minőségi elvárásoknak megfelelően, ezek a szerkezetek megbízhatóak és hosszú élettartamúak.

Népszerűségüket a magas színvonal mellett annak köszönhetik, hogy adszorpciós párátlanítókról van szó, melyek hideg körülmények között is lehet alkalmazni. A Trotec páramentesitő berendezések -20 Celsius foktól +35 Celsius fokig ugyanolyan hatékonyan végzik el a páramentesítést, így óriási teret engednek annak, hogy milyen területen is szeretnénk üzembe helyezni őket.

Kiváló megoldást nyújtanak nedvességre érzékeny nyersanyagok és termékek biztonságos tárolására és szállítására, mivel megakadályozzák a páralecsapódást és ezáltal a korróziót és a penészesedést is. A vegyi-, gyógyszer-, élelmiszer- és divatiparban a gyártási folyamatok során a Trotec páramentesítő készülékek a légszárítás feladatát látják el.

A műszeriparban a korrózió, a kondenzát és a penészképződés megakadályozásában kapnak nagy szerepet. Továbbá üzemanyagtartályok, hajó konténerek, termek korróziója is megelőzhető általuk. Trotec páramentesítő és lég- és épületszárító különböző méretekben, különböző teljesítménnyel is fellelhető, mely szinte minden méretű terület páramentesítésére lehetőséget kínál.