A túlzott pára a vizes fal és a penész okozója

ttk95eTudta, hogy a magas páratartalom káros az egészségre? Egyrészt, mint életkörülmény sem ehhez van szokva a szervezet, de másrészt pedig a túlzott pára miatt alakul ki a penész is, ami komoly betegségeket is okozhat. A felesleges pára és a penész közti kapcsolat a vizes fal, mivel a pára a hideg felületeken csapódik le és az ilyen nedves környezet pedig tökéletes a penészgombák elszaporodására.

Tehát, ha nem szeretnénk, hogy a penész elterjedjen a lakásban vagy, ha már meg is jelent és szeretnénk megszabadulni tőle, akkor először a vizes fal lehetőségét kell megszüntetni. Ehhez pedig a felesleges pára kiszűrésére van szükség a levegőből. Régen ez megoldódott természetes úton, mivel a nem túl jó szigetelőképességű nyílászárókon keresztül és azok mellett könnyedén távozott a pára, de amióta sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a szigetelésre, azóta a vizes fal is egyre több helyen jelent problémát.

Manapság ugyanezt egy modernebb és praktikusabb dologgal oldhatjuk meg, a párátlanító készülék segítségével. Enyhébb helyzetekben megfelelő lehet a tablettás változat is, de a tuti befutó az elektromos páramentesítő, mivel ez beépített páramérővel van felszerelve, így tudni fogja, hogy mikor kell működésbe lépnie és mennyi ideig van szükség a szolgálataira ahhoz, hogy a vizes fal többé ne legyen aktuális. Beállíthatjuk állandó üzemmódra is, így mindig bekapcsol, amikor 55% érték feletti páramennyiséget észlel és addig marad üzembe helyezve, amíg újra az ideális tartományba kerül a levegő víztartalma, vagy elindíthatjuk mi magunk is bizonyos időközönként és ilyenkor az általunk megszabott értékig fogja kiszűrni a párát.