Daikin klímák

Ahol modern klímatechnika egyben fűtéstechnika is A hőszivattyúval ellátott klímaberendezések nem csak hűteni, hanem fűteni is tudnak. Tulajdonképpen a fűtés ugyanaz, mint a hűtés, csak az ellenkező irányba történik. Fűtő üzemmódban a kültéri egység felveszi a környezet hőjét, magasabb energiaszintre viszi, és bent leadja. Szinte az összes Daikin klíma megvásárolható hőszivattyúval felszerelt változatban is. Ezt a legjobban az nyár-tél, illetve a tél-tavasz átmeneti időszakokban lehet kihasználni, mert a hideg reggeli, vagy esti órákban nem szükséges beindítani a gázfűtést. Így akár 30% energiát is meg lehet spórolni.

Nagy hatásfok Daikin klímákkal

A hagyományos készülékekkel szemben, hűtésnél 39% körüli energia megtakarítást lehet elérni a Daikin klímaberendezések használatával, amelyek alapját a rugalmas inverter-technológia képezi. Egy 30-40 m2-es hálószobában hatórás hűtés kb. 160 Ft-ba kerül, 40 Ft/KWh árral számolva. Energiatakarékos funkciókkal, mint például a fokozatmentes ventillátorszabályozás, és a mozgásérzékelő, tovább csökkenthető az energiafelhasználás.

Halk, mint a suttogás

A Daikin klímák a világ legcsöndesebbjei közé tartoznak. Ennél még egy halk zaj, vagy a lehalkított zene is hangosabb. Az összehasonlítás kedvéért: egy modern Daikin mono-split klíma normál üzemben kb. 25 decibeles hangerővel működik, ami a suttogás hangerejének felel meg. Sok oka van, hogy napjaink zajáradatában a Daikin klímaberendezések működése fel sem tűnik: a bársonyosan futó inverter-technológia, az intelligensen megtervezett ventilátor lapátok, és a természetes konvekció használata a készülék megtervezésénél. A készülékeink egy része ezen felül extra-halk üzemmóddal is el van látva, amely a kívül elhelyezkedő kompresszor hangját tompítja, így még nyugodtabban aludhat.

Szinte huzatmentes

Elméletileg minden klímakészülék mozgatja a helység levegőjét. A gyakorlatban azonban a Daikin klímáknál ebből alig érezhető valami. Az ún. hinta funkciónak köszönhetően a levegő kifújás különböző irányokba történik, egyenletes eloszlást biztosítva. Sok készülék ezenfelül Komfort módot is biztosít: ennél az üzemmódnál a hideg levegő speciális szögben a mennyezet felé áramlik, a meleg pedig a padló irányába. Így a természetes áramlás segíti a helységben a kiegyensúlyozott levegőelosztást.

Kezelésük könnyű

A Daikin klíma megvásárlásával Ön sokszorosan bevált kényelmet is vásárol magának. Az időzítés funkcióval személyes komfortérzést alakíthat ki, például hideg lakás várja, amikor egy forró nyári napon hazaér a munkából. A mozgásérzékelő különlegessége pedig az, hogy ha 20 percen keresztül senki nem lép be a helységbe, a készülék automatikusan energiatakarékos üzemmódba kapcsol át. A kényelem csúcsa, és megkoronázója pedig az infravörös távirányító.

Tiszta levegő

Fellélegzés nem csak allergiásoknak: a Daikin klímák többsége újdonságnak számító Titán-apatit szűrővel van felszerelve, amely a nanotechnikai kutatások eredményeként jött létre. Ez a rendkívül hatékony szűrőtechnika elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, penészspórákat. Ezen túlmenően mikroszűrővel rendelkezik minden Daikin klíma, ami kiszűri a port, és a polleneket. Daikin 2,65 KW-os klímaberendezés