Elektromos párátlanító készülék a penészmentes lakásokért  
Az elektromos párátlanító készülék használatának köszönhetően sikeresen megelőzhetjük azokat a kellemetlenségeket, amelyeket a szobalevegő relatív magas páratartalma idéz elő. Mint tudjuk, az emberi szervezet számára hozzávetőlegesen az ötven százalékos páratartalom az ideális, de gyakran ennél jóval magasabb páratartalmú szobalevegővel szembesülünk.
 
A tartósan magas páratartalom számos kellemetlenség forrása; ha ez az állapot napokig fennáll, megkezdődik a penészgombák spóraképződése, ami a falakon megjelenő fekete foltokat eredményezi. A legtöbb esetben a fürdőszoba használat, a főzés és a ruhaszárítás idézi elő a levegő páratartalmának növekedését, de az emberi légzés és egyéb párolgások is nedvesítik a levegőt.
 
Két lehetőségünk van. Megtehetjük, hogy naponta 3-6 alkalommal szellőztetünk, cseréljük a lakás levegőjét, a ruhaszárítást a szabadban végezzük, a főzéshez páraelszívót használunk, a fürdőszoba használatát a langyos vízre korlátozzuk... Számos óvintézkedést tehetünk, hogy elkerüljük a penészesedést. A tavasztól őszig terjedő időszakban ezek nem is okoznak problémát, csupán némi odafigyelést igényelnek. A téli időszakban viszont roppant gazdaságtalan a napi 3-6 szellőztetés.
 
 
A másik lehetőséget az elektromos párátlanító készülék jelenti. Ez a készülék képes a megfelelő szinten tartani a szoba páratartalmát, így nem csak egészségesebb környezetet biztosít, de a penészesedéstől is megvédi a falakat. A már megjelent foltokat viszont megfelelő eljárással muszáj eltávolítani, még a fokozott párátlanítás megkezdése előtt. Ezt nedves állapotban, védőfelszerelésben, szellőztetés mellett, akár szakember bevonásával végezzük el.