Gyakran esik szó arról, hogy a magas páratartalom miatt penész alakulhat ki a lakásban, ami nem csak esztétikai probléma, hanem egészségügyi gondokat is okozhat. Arról se feledkezzünk meg, hogy az alacsony páratartalom is ugyanúgy veszélyes, de szerencsére ennek kezelésére is van megoldás! Nézzük, milyen levegő-párásítók vannak!   Az optimális páratartalmat általában 40 – 60 % között szokták megadni, DE a megfelelő páratartalom pontosabb meghatározásához figyelembe kell venni az épület adottságait, a falak hőmérsékletét, a változó időjárási körülményeket és a lakók igényeit, mert változó, hogy hol mekkora páratartalom szükséges a penész megelőzéséhez. Ezért kérjük, mindenképp alaposan és több forrásból tájékozódjanak a körülményektől függő megfelelő páratartalomról.

 Levegő-párásítók    Ha jó minőségű levegő-párásítóról van szó, webáruházunk ezekben a termékekben is bővelkedik, pillanatok alatt meg tudja rendelni a szükséges eszközt. Többféle lehetősége is van, ha a levegőnedvességet szeretné fokozni. Kedvező áron vásárolhatók párologtatók, de tartósabb megoldást hozhatnak a párásító és léghűtő berendezések. Utóbbi ráadásul sokfunkciós: nem csak párásít, hanem hűt, felfrissít és még a levegőt is tisztítja.   Érdemes azonban páratartalom-mérőműszert is beszerezni, hiszen ennek segítségével tudjuk megállapítani, hogy egyáltalán milyen magas páratartalommal nézünk szembe. Rendkívüli a választék ezeknél az eszközöknél is, többségük ráadásul más fontos adatokkal is szolgál, mutatja a dátumot, időt és a hőmérsékletet is. Akár arra is képesek, hogy jelezzenek abban az esetben, ha a páratartalom értéke a kritikus tartományban van.   Hogyan válasszunk párásítót?    A párásító kiválasztása során az egyik legfontosabb információ, hogy melyik szobában szeretnénk az eszközt elhelyezni, és abban a szobában többségében ki tartózkodik. Ez azért lényeges, mert például az asztmás vagy légúti megbetegedéssel bírók körében a párologtatók használata ajánlott, mivel azok mellett kevésbé terjednek a baktériumok és a vírusok a levegőben. Ami pedig a párásító és a párologtató közötti különbséget illeti, korábbi blogbejegyzésünkben már részletesen írtunk róla, hogy míg a párologtató meleg vízből állítja elő a ködöt, a párásító hideg vizet alkalmazva juttat nedvességet a levegőbe.   Vegyük figyelembe azt is, hogy hány m2-en állítanánk üzembe a készüléket, ha esetleg ipari körülmények között vagy irodában lenne rá szükség, jó választás lehet a Trotec párásító és légmosó berendezése, mivel ez 800 m3-ig is hatékony. Kisebb területen elegendő lehet egy klasszikus párásító készülék is, és mivel mozgathatók, könnyen áttehetjük abba a helyiségbe, ahol éppen aktuális a párásítás.   … És ha kérdése lenne   Ha maradtak megválaszolatlan kérdései, esetleg eldöntötte, hogy levegő-párásítót szeretne vásárolni, de a típussal kapcsolatban továbbra is tanácstalan, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén, kollégáink készségesen segítenek!

Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben.