Legyen szó bármilyen kétkezi munkáról, megfelelő eszközökkel sokkal könnyebb dolgozni. Hobbi barkácsolók és profi szakemberek számára is jó szolgálatot tesznek a jó minőségű szerszámok. Megkönnyíti a villanyszerelést az érintés nélküli fázisceruza. A nedvességmérő műszer a fa megmunkálását teszi biztonságosabbá. Kültéri munkálatoknál és beltéri felújítások során is gyorsabb és pontosabb mérésekre és szerelésre van lehetőség.

 

Webáruházunk kínálatában a legkülönfélébb eszközök állnak a vásárlóink rendelkezésére.

 

Villanyszereléskor fontos a biztonság

 

Azon munkálatok során, ahol elektromos árammal dolgozunk, fokozottan figyelnünk kell az érintésvédelemre. Ez nem csak villanyszerelő szakemberek esetében, hanem kisebb otthoni munkák elvégzésekor is így van. Mindenképpen ajánlott az elektromos vezetékek és konnektorok érintése előtt fázismérést végezni.

 

Erre a fázismérő ceruza a legalkalmasabb eszköz, így biztonságosan ellenőrizhető, hogy van-e feszültség a vezetékben. Az első generációs fázismérő ceruzák úgy néztek ki, mint egy csavarhúzó. Ezeket a fáziskeresőket még hozzá kellett érinteni a vizsgálandó felülethez. Ettől azonban ma már korszerűbb megoldás is a rendelkezésünkre áll.

 

Érintés nélküli fázisceruza

 

Ugyancsak a szabadon lógó kábelvégekben, aljzatokban, kapcsolókban segít megállapítani a feszültség meglétét az érintésmentes fázisceruza. Emellett vezetékek szakadása esetén is segít megtalálni a hiba helyét. Azonban ezek a készülékek már modernebb technológiával vannak felszerelve.

 

A régi, csavarhúzó alakú fejet felváltotta a modern mérőcsúcs. Ezt az érzékelőt csupán közelítenünk kell a mérendő területhez. Ha a feszültség áthalad a ceruzán, vagyis jelen van a vezetékben, a ceruza végén lévő LED égő pirosan világítani kezd. Emellett hanghatással is jelzi a készülék a meglévő fázist. A feszültségkereső ceruza érintésmentessé tétele modernizálta az eszközt. Nem csak gyorsabb lett a használata, hanem biztonságosabb is.

 

A Trotec BE 14 fázisceruza

 

A modern, érintésmentes fázisceruzák mérési tartománya is figyelemre méltó. Míg a régi típusú feszültségmérő ceruzák körülbelül 250 V-ig mértek, ma már magasabb a felső határ. Az általunk forgalmazott Trotec fázisceruza 1000 V-ig képes meghatározni a fázist.

 

További előnye, hogy akár nagyon magas páratartalmú helyiségekben is használható. Fürdőszobákban, gőzkabinokban, medenceterekben is biztonságosan megkereshetjük velük a vezetékekben, aljzatokban lévő áramot. Nem akadály a hideg, sőt a sötétség sem. A fázisceruzát mínusz tíz és plusz ötven Celsius-fok között használhatjuk. S ha fényre van szükségünk, segítségünkre van a Trotec fázisceruzájának végén lévő LED-es zseblámpa.

 

További hasznos mérőműszerek

 

Nem csak villanyszerelés közben tehetnek jó szolgálatot a webáruházunkban kapható praktikus eszközök. A fa megmunkálása során fontos tudni, hogy mennyi nedvességet raktároz a fa. Ez növeli az elkészült munkadarab minőségét és biztonságát. A csúcsos nedvességmérő az ellenállás vizsgálatát követően informál minket a fa víztartalmáról. Menürendszeréből többszáz fafajta közül választhajuk ki azt, amivel épp dolgozunk.

 

A profi és a hobbi szerszámosládában is nagyon hasznos eszköz a távolságmérő készülék. Ez a digitális mérőműszer nagyban leegyszerűsíti a hosszúság- és magasságméréseket. Pontos adatokat közöl, akár a Pitagorasz-tételt is használja. A memóriájában tárolt adatok pedig könnyen előhívhatóak, ha szükség van rájuk.