Kevesebb fűtés - Több penész

Kedves Látogató!

Ön is észrevette, hogy amióta kevesebbet fűt, penészesedik a lakása? Szeretné tudni, hogy ez miért van, és mit tehet ellene? Levelünkből most megtudhatja az okokat is, és a megoldást is.

Kevesebb fűtés - kisebb páraelnyelés

A korábbi évekhez képest sok ember kényszerül arra, hogy nem, vagy alig fűti fel a lakása helyiségeit, mert nem tudja fizetni a megemelkedett költségeket, és úgy van vele, hogy majd legfeljebb jobban felöltözik. Azonban a hideg helységekben új, eddig talán nem látott probléma kerül napvilágra: a penészesedés.

Mi okozza a penészt a fűtetlen helyiségekben?

A levegő egy olyan anyag, ami mindig tartalmaz bizonyos mennyiségű párát vizet, nedvességet - nevezhetjük így is, úgy is. A lényeg, hogy a meleg levegő több nedvességet képes magába foglalni, mint a hideg. Tehát, a fűtetlen szoba levegője az ott termelődő párát nem, vagy kevésbbé tudja csak elnyelni.

Hol keletkezik a nedvesség, és hogyan függ össze a penésszel?

Minden emberi tevékenység - főzés, mosás, fürdés, zuhanyozás - sőt a kilélegzett levegő is párát tartalmaz. Ha a helyiség levegője nem képes magába foglalni ezt, mert túl hideg, akkor a plusz nedvesség meg fog jelenni a falakon. A penész pedig egy olyan élőlény, ami két dolgot szeret - a hideget és a nedvességet. Egy fűtetlen helyiségben tehát minden adott számára a zavartalan növekedéshez.

Hogyan szüntetetem meg a penészt?

A legjobb az lenne, ha állandóan fűteni lehetne. Viszont párátlanító gép használatával elég csak időnként felfűteni a helyiséget, mert a gép olyan mértékben kiszárítja a levegőt, hogy idő kell, míg a falak ismét nedvesek lesznek. A penész viszont, ha nem kap nedvességet, elpusztul. A modern párátlanító gépek minimális energiát fogyasztanak, csak akkor működnek, ha szükséges ( a hűtőgéphez hasonlóan ki-be kapcsolnak), és rendkívül hatékonyak. Így nem kell állandóan fűtenie, csak néha, de ez a költség eltörpül a penész okozta károk mellett.

Hogyan juthatok hozzá párátlanító géphez?

Tekintse meg kínálatunkat itt: Páramentesítő Webáruház Rendelését 2-3 napon belül teljesítjük. Üdvözlettel, Farkas Géza párátlanító szakértő