Tudta, hogy az alacsony páratartalom nem csak lakása berendezését, hanem az egészségét is károsíthatja? Ismerje meg a legfontosabb problémákat az alacsony páratartalommal kapcsolatban, és gondoskodjon a tiszta levegőről légtisztító készülék használatával!  
Miért egészségtelen az alacsony páratartalom?
  Az otthonában jelen lévő alacsony páratartalom jelentősen növeli az esélyt az influenzaszerű megbetegedések és allergiás panaszok kialakulására. Száraz levegőben a bőr és a szemek rövid idő alatt kiszáradnak és dehidratáltak lesznek. A bőr és a szemek kiszáradása miatt folyamatos viszketéssel és fájdalommal járó irritációk lépnek fel.   Ha a lakásában lévő levegő páratartalma túl alacsony, akkor a nyálkahártyája néhány nap alatt képes kiszáradni. A nyálkahártya fontos feladata, hogy a különböző vírusok, baktériumok és szennyeződések ellen hatékonyan védekezzen. A nyálkahártya kifejezetten érzékeny, ezért ha kiszárad és megsérül, akkor a vírusos betegségek könnyebben támadják meg a szervezetet.   Érdemes odafigyelni a bőr és a szemek kiszáradására utaló tünetekre. A kisebb orrvérzések, a gyakori kötőhártya-gyulladások és a viszketéssel párosuló bőrirritációk mindegyike a száraz levegő következménye lehet. A különböző szemcseppek, testápoló krémek és kenőcsök alkalmazása átmenetileg enyhítheti a tüneteket, azonban a probléma elsődleges forrása a levegő alacsony páratartalma.  
A bútorokat is tönkreteheti a nem megfelelő páratartalom
  Az egészségügyi problémák mellett az alacsony páratartalom károkat okoz a lakásában található bútoraiban és berendezéseiben egyaránt. A párás levegő hiánya nem csak az emberi szervezetet és bőrt, hanem a környezetében található tárgyakat is szárítja.   Érdemes ellenőriznie a padló és a bútorok állapotát, és különböző repedéseket keresni rajtuk. A fából készült bútorokon megfigyelhető a fakulás is, de a leggyakoribb probléma a fa meggyengülése szokott lenni. Akár néhány hétig fennálló száraz levegő elegendő ahhoz, hogy a bútorokban jelentős károk jöjjenek létre.   Az elkorhadt, száraz bútorok egy bizonyos idő után teljesen összetörhetnek. A meggyengült anyagok miatt a székek, kanapék és ágyak stabilitása egyaránt csökken. A bútorok az instabil anyagok miatt balesetveszélyessé válnak, ezért érdemes minél hamarabb gondoskodni az optimális páratartalomról.
Párásító készülék használata az egészség és a lakás védelmében
  A webáruházunkban elérhető párásító készülékek alkalmazásával egészségügyi állapota és tulajdona egyaránt megvédhető. A légtisztító és párásító eszközök segítségével mindig optimális páratalmat teremthet otthonában. A készülékek beüzemelése és használata az automata funkcióknak köszönhetően egyszerű és gyors.   A Trotec PAE-26 léghűtő és párásító 4 literes víztartály segítségével gondoskodik az ideális páratartalomról. Az éjszakai üzemmódnak köszönhetően a készülék kifejezetten csendes működést biztosít, így mindenki nyugodtan aludhat. A légtisztító készülék rendelkezik úgynevezett integrált szűrővel is, amely a levegőben található porszemcséket és az állati szőröket is hatékonyan eltávolítja. Ha Ön állatallergiával rendelkezik, a Trotec PAE-26 légtisztító az év 365 napján képes allergiás tünetektől mentes, egészséges légkört biztosítani a lakásában.   Ha az ideális légtisztító készüléket keresi, és gyors szakmai segítségre lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot!