Minőségi páramentesítők

A páramentesítők használatával megelőzhetjük a vízpára okozta kellemetlen következményeket. A párás szobalevegő szinte minden esetben penészesedéshez vezet. Ha a levegő páratartalma tartósan magas, illetve a pára képes lecsapódni, az esetben megkezdődik a penészgombák spóráinak szaporodása. Ez szemmel látható penészesedéshez vezet. 

A páramentesítők képesek a levegő páratartalmát az egészséges szintre csökkenteni. Ennek köszönhetően a penészgombák szaporodása lehetetlenné válik, a penészesedés pedig megszűnik. A felnőtt emberek számára az 50 százalékos páratartalom kívánatos, a csecsemők és kisgyerekek az 55-65 százalékos nedvességtartalmú szobában érzik jól magukat. Ilyen páratartalom esetén a falak száradnak; néhány hét után a penészgombák teljesen életképtelenné válnak. Még a páramentesítés előtt, a már megjelent foltokat, még nedves állapotban megfelelő módszerre, fokozott szellőztetés mellett elengedhetetlen eltávolítani.  A penészesedéssel egyidejűleg megszűnik a dohos szag is, ami közvetett módon betegségek előidézője lehet. 

A páramentesítők használatának köszönhetően végre megszabadulhatunk a vizes ablakoktól. Mint tudjuk, a harmatpontnak köszönhetően a szoba levegőjében lévő pára lecsapódik, így vizes ablakok jelentkeznek. Súlyosabb esetekben a lecsapódás olyan mértékű, hogy a párkányon lefolyó víz a falra vagy a talajra csepeghet. Érdemes tudni azt is, hogy a téli időszakban a kívülről hűtött falak is jelentős mértékben veszélyeztetettek a páralecsapódással; ez kevésbé látható, de sajnos ugyanúgy penészesedéshez vezet. 

páramentesítők remek szolgálatot tesznek minden esetben, ha a lakás levegőjének páratartalma valamilyen ok miatt magasabb a megfelelőnél; a legtöbb esetben a fürdőszobai tisztálkodás, a főzés és a ruhaszárítás okozza a levegő nedvesedését. Erre a problémára megoldást jelent a minőségi páramentesítő készülék.