Felejtse el, hogy a mobil klíma ára megfizethetetlen. Igen, régen, amikor ezek a készülékek még csak innovatív termékújdonságoknak számítottak bizony markáns különbségeket tapasztalhatott, az áraikat illetően. Mint minden technológiai újítás, így ezek az eszközök is hatalmas sikert arattak, világszerte. Abban az időben terjedt el, az a kőkeményen a köztudatba égett sztereotípia, hogy a mobil klíma ára a csillagos eget súrolja.
Elképzelhető, hogy kezdetben ez így volt, de mára minden megváltozott. A mobil klíma nem egy kiváltság napjainkban. Nem csak egy bizonyos társadalmi réteg úri huncutsága, sokkal inkább egy hétköznapi életet segítő kiegészítő, ami szó szerint, bárki számára, szabadon elérhető. Az éghajlati változások egyre inkább szükségessé teszik a hordozható légkondicionálók használatát.
A nyarak olyan pusztítóan száraz hőséget hoznak magukkal, amit a szervezetünk nehezen tud tolerálni. Nem ilyen feltételekhez szoktunk, ám az elmúlt években tapasztalt, szélsőséges időjárási jelenségek azt a nézetet erősítik meg, hogy ezekhez a körülményekhez nem csak, hogy hozzá kell szoknunk, hanem számolnunk kell a fokozódó környezeti hatásokkal is.
Azaz a hőség egyre elviselhetetlenebbé válik. Nem ritka a 40 Celsius sem, ami a mi éghajlati övünkön régen elképzelhetetlen volt. A technológia fejlődésének köszönhetően, azonban legalább otthonában garantálhatja az enyhülést, és ezen keresztül a nyugtató, relaxáló pihenést. A mobil klíma ára nem akadályozhatja meg abban, hogy eredményesen szálljon szembe a nyári hőséggel. A hűs levegő otthonában nem kell, hogy álom maradjon csupán: pénztárcabarát módon valóra válthatja enyhülést hozó elképzeléseit.