Mobil páramentesítő készülék

A dohos szag még az ártalmatlanabb következménye a magas légnedvességnek. A baj ott kezdődik, ha már a penész is megjelenik a falfelületeken. A penész egészségkárosító és nehezen eltávolítható. A penész megjelenését, vagy kiújulását mobil páramentesítővel lehet megoldani, amely különféle módokon kivonja a levegőből a fölösleges párát, nedvességet.

Mitől lesz túl magas a légnedvesség?

A magas légnedvesség oka a lakóhelységekben leggyakrabban a jól tömített, leszigetelt ablakokban, vagy a nem légáteresztő építőanyagokban keresendő, amelyek megakadályozzák a légcserét a belső levegő és a külső levegő között. További probléma még a ruhaszárítás, tusolás, főzés, amely mind hozzájárul a megnövekedett légnedvességhez. A megnövekedett légnedvességgel a probléma az, hogy ha emellett nincs elegendő szellőztetés (nyáron), vagy az hatástalan (télen, amikor a külső levegő hőmérséklete alacsonyabb, több vizet foglal magában, nincs értelme szellőztetni.), akkor hosszútávon, a hideg helyeken, ahol lecsapódik a nedvesség, penészképződés indul be. Az efféle problémák, káresemények rendszeres szellőztetéssel (nyáron), és mobil páramentesítő készülék használatával (télen) kerülhetők el, vagy szüntethetők meg. Az optimális légnedvesség 40-60% között van.

Milyen elven működő mobil páramentesítőt válasszak?

Kondenzációs mobil páramentesítők A készülék beszerzésekor a fő szempont a helység mérete, és adottságai. A helység méretét a készülék gyártója mindig megadja, akárcsak a helységben uralkodó hőmérsékleti viszonyokat, és a csökkentetni kívánt páratartalmat. A magánházakban használt mobil páramentesítő készülékek legtöbbször kondenzációs elven működnek. Röviden ez annyit jelent, hogy a nedves levegő egy hűtőrendszerbe kerül, ahol a hűtés hatására a nedvesség kicsapódik belőle. Végül, a koncentrált vízgőzből származó nedvesség egy tartályban gyűlik össze, míg a száraz levegő távozik a berendezésből. Ennek a technológiának mindenekelőtt az a hátránya, hogy a legtöbb készülék a hideg helységekben csődöt mond. A gyártók rendszerint megadják, hogy milyen helységhőmérsékletnél biztosítja a gép a maximális légszárító teljesítményt. Ha a hőmérséklet lecsökken, a teljesítmény is. A hatékony kondenzációs légszárítás kb. 8 fokos hőmérsékletig lehetséges ezekkel a mobil páramentesítőkkel.

Adszorpciós mobil páramentesítők

Ezek a készülékek függetlenek a környezeti hőmérséklettől, és hideg helységeket is gond nélkül párátlanítanak, még fagyos, erősen mínuszos télben is. Ezek a módszerek a levegő kémiai úton történő szárításán alapulnak. Az ilyen készülékek nagy teljesítményűek, és gyorsak, csendesek. Viszont drágábbak, és lényegesen több áramot fogyasztanak, mint a kondenzációs elven működő párátlanítók. A lakó- és a nem túl hideg pincehelységek párátlanítására a kondenzációs párátlanítók általában tökéletesen megfelelnek. A készülék teljesítménye a jelenlegi, és az elérni kívánt légnedvességtől függ.

Az Aktobis mobil páramentesítők néhány tulajdonsága

Aki állandó szinten szeretné tartani a levegő nedvességét, legjobb, ha beépített higrosztáttal rendelkező készüléket vásárol. Ez állandó, automatikus üzemben biztosítja, hogy az előre beállított páratartalom állandó maradjon. Szinten minden készülék rendelkezik túlfolyásgátlóval, azaz automatikusan kikapcsol, ha a beépített tartály megtelik. Az állandó üzemhez érdemesebb a külső csőcsatlakozót használni, és a kondenzvizet lefolyóba vezetni. További információért böngéssze áruházunkat, vagy kérje munkatársaink segítségét.