A hideg, fázós téli éjszakákon felettébb praktikus eszköz lehet egy hősugárzó a szobában. Nem mellesleg számos jó hatással bírhat a gépezet használata, amikre talán elsőre nem is gondolna. Ahogy neve is mutatja, abban segít, hogy megfelelőbb legyen az Ön, vagy családja számára az adott helyiség hőfoka.

Modern megoldások a fűtésben

Manapság már olyan készülékeket is gyártanak, amelyek akár az egész szobát képesek felfűteni. Sőt, mivel kerekeket kaptak maguk alá, ezért áttolhatja egyik helyiségből a másikba, ha úgy tartja kedve. És még azon sem kell aggódnia, hogy használata mellett megemelkedik a villanyszámlája, hiszen már energiatakarékos hősugárzók is kaphatóak az adott áruházakban és boltokban. A gépezet emellett még párásításra is használható. Tudta, hogy a kevés pára is magával vonzhat megannyi betegséget és további más kellemetlenségeket?

Van olyan, hogy tökéletes páratartalom?

Az alacsony páratartalom miatt eltolódik az optimálistól a szoba nedvességtartalma, amely ugyancsak kárt tehet a lakásban. A fűtési szezon megkezdődésével a legtöbb fűtőtest pedig ki is szárítja a szobák levegőjét. A modern fűtőtestek már beépített párásító funkcióval rendelkeznek, ezáltal nem kell aggódnia azon, hogy magára tör a száraz köhögés vagy a szemszárazság. Azt mondják az egészséges felnőtt szervezet számára a 40-60 százalék körüli páratartalom ajánlatos, míg a kisgyermekek szobájában ennél akár magasabb is fenntartása is lehetséges. És ne feledje: a hősugárzót csak a szervezetnek kedvező hőfokra állítsa, amely a felnőttek esetében 20-21 fok, míg a gyermekeknél 23 fok is lehet.