A magas páratartalommal járó páralecsapódás számos lakásban okoz problémákat. A magas páratartalom nemcsak a penész kialakulásához, hanem egészségügyi gondokhoz is vezethet. Ismerje meg, hogy miért alakulhat ki a magas páratartalom, és hogyan érhető el hatékonyan a páralecsapódás megszüntetése.   Miért alakul ki a magas páratartalom?  
  • A magas páratartalom az esetek túlnyomó többségében a forró vizes zuhanyzás és fürdés miatt alakul ki az otthonokban. A fürdőszobai tükörben már néhány perc után megfigyelhető a páralecsapódás.
 
  • A fürdőszoba mellett a másik legnagyobb páratermelő helyiség a konyha. A konyhában a főzések következtében hatalmas páratartalom jöhet létre.
 
  • Az emberi létezés is folyamatosan párát termel az otthonokban. A légzés és a mozgás egyaránt növeli a páratartalmat, de természetesen ez a mennyiség elenyésző a forró vizes zuhanyzáshoz, illetve a fedő nélküli főzéshez viszonyítva.
  Milyen házi megoldások léteznek a páralecsapódás megszüntetése érdekében?  
  • Érdemes minél gyakrabban szellőztetni a lakásban. A szellőztetés és a friss levegő segít a páralecsapódás megszüntetésében. Azonban nem jelent teljes körű megoldást, mivel a pára gyorsan újratermelődhet, és ismét magas lehet a páratartalom a helyiségekben.
 
  • Fürdés vagy zuhanyzás közben ajánlott az ajtókat bezárni, hogy a fürdőszobából minél kevesebb mennyiségű pára jusson ki. A fürdést követően érdemes néhány percig kinyitni az ablakokat, és kereszthuzatot biztosítani a páratartalom csökkentése érdekében.
 
  • Főzés közben célszerű az edényekre fedőt helyezni. A fedő segítségével a pára nem jut ki a lakás légterébe, így nem szükséges aggódni a páralecsapódás miatt.
 
  • A főzések során ajánlott a gáztűzhely lángját is kisebbre venni. A kisebb lángon történő főzés szintén hozzájárul a páratartalom csökkentéséhez, és költséghatékonyabb megoldás is lehet.
 
  • A levegő hőmérsékletét célszerű ugyanolyan szinten tartani. Ha van rá lehetőség, ajánlott a helyiségek hőmérsékletét folyamatosan 21 Celsius-fok körül tartani. A 21 Celsius-fok az optimális páratartalom mellett egészséges levegőt is biztosít.
  Páramentesítő készülék használata   Webáruházunk páramentesítő készülékeinek segítségével a lakásban akár a nap 24 órájában optimális páratartalom biztosítható. A páramentesítők gondoskodnak a páralecsapódás megszüntetéséről, így nem szükséges lemondani az olyan hétköznapi dolgokról, mint a forró vizes zuhanyzás.   A páramentesítők üzembe helyezése, illetve használata kifejezetten egyszerű, és nem igényel sok időt. A modern páramentesítő eszközök ugyanis már automata funkciókkal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően akár egy gombnyomással megteremthető az optimális páratartalom a lakásban.   A Trotec TTK 28E páramentesítő az ideális páratartalom biztosításával garantáltan megelőzi a penész kialakulását. A készülék egyik legnagyobb előnye, hogy a működése kifejezetten csendes, így az éjszakai órák során sem zavar senkit a nyugodt alvásban. A költséghatékony üzemmóddal pedig hosszú távon jelentős mennyiségű pénz takarítható meg.   Ha bármilyen kérdése van a páramentesítő készülékekkel kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítséget nyújtunk.