A páramentesítő készülék egyetlen célt szolgál, hogy az ideális páratartalom elérésével, és fenntartásával stabil alapot biztosítson jó közérzete, s egészsége számára. Amellett, hogy a berendezés kitűnő alapot nyújt ahhoz, hogy elfelejtse a diszkomfort érzetet okozó túlzott párásságot, vagy éppen a száraz levegőt, a közvetlen környezetében található tárgyak, felületek is hálásak lesznek azért, hogy törődik velük. Hogy hogyan? A nedvesség kérdése prioritást élvez, és nemcsak az egészsége szempontjából.
Kiváló például szolgál a magas páratartalom. Mit is jelent ez? A levegőben felgyülemlik, tolerálhatatlanul nagy mennyiségben a légterében keringő pára, ami jóval meghaladja az ideálisnak ítélt 55-60%-ot. Ez a plusz „tömeg” egyszer csak lecsapódik, mégpedig a rendelkezésre álló hideg felületeken. Ha látott már pacnis, foltos falakat, melyeken éktelenkedtek a víz okozta elváltozások, akkor tudja milyen fajsúlyú probléma ez. Az esztétikum egyértelműen csorbát szenved. Ez az a jelenség, amit nem leplezhet semmilyen kiegészítővel, kellékkel. Ráadásul az elfedés semmit sem segít a helyzetén, s pláne: nem akadályozza meg a negatív következményeket.
Páramentesítő készülékkel a penészek ellen! A következő lépcsőfok a negatívumok listáján a penésztelepek megjelenése. Bizony ezek a kártékony hívatlan vendégek pillanatok alatt megszállják otthonát, ellepik falait, s belakják a vizes felületeket. Nincs is jobb élettér a számukra a kellően átitatott falrészeknél. Spóráikat láthatatlanul, ám a szervezet számára érzékelhető módon a levegőbe röpítik, s a végeláthatatlan folyamat elindul. Ez bizony már nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi probléma, ami ellen tennie kell! A prevenció tehát prioritást élvez!