Magas páratartalom uralkodik otthonában? Problémás a szellőztetés, de együtt élni sem szeretne a kellemetlen jelenséggel? A levegő nedvességtartalmának elvezetése legegyszerűbben természetesen a kereszthuzattal oldható meg, lehetőség szerint naponta többször. Az ablak nélküli helyiségek, a túl kis nyílászárókkal rendelkezők azonban kevésbé szellőztethetőek ki, hogy a főutak mentén fekvő ingatlanok ilyen téren jelentkező hátulütőiről már ne is szóljunk.
Sokan vannak, akik nem szeretnék beengedni otthonukba a kipufogógázt, vagy például a dohányfüstöt. Ilyenkor a Trotec páramentesítő készülék remek választás lehet. A márkától megszokott megbízhatóságnak köszönhetően a páratartalom csökkenthető, ezzel a jobb közérzet érdekében téve.
Nem csak a fejfájás és a koncentrációs zavarok elkerülése érdekében fontos azonban a páramentesítés, hanem a falak épségének apropóján is. Hányszor előfordul, hogy már a festés utáni hónapokban megjelenik a penészesedés! A hideg, gyakran nem megfelelően szigetelt falfelületeken a nedvesség hajlamos lecsapódni, és ott szinte azonnal penészesedés indul meg.
A Trotec páramentesítő segítséget nyújt tehát akkor is, ha a falakat szeretnénk kiszárítani, megelőzve ezzel a penész okozta allergiás betegségeket. Természetesen az ingatlan hőszigetelésére is érdemes figyelmet fordítani, hiszen csak a Trotec páramentesítő készüléktől nem várható el, hogy az ebből eredő hiányosságokat is megoldja. Az egészséges belső mikroklíma megteremtése érdekében ne feledkezzen meg a levegőben levő magas páratartalom elvezetéséről.