A babák számára különösen fontos, hogy a helyiségekben mindig megfelelő legyen a páratartalom. Az alacsony páratartalom ugyanis nagyon hamar képes kiszárítani a babák érzékeny bőrét, és növelheti a fertőző betegségek elterjedésére való esélyt is. A párásítás babáknak azonban professzionális készülékek használatával a nap 24 órájában biztosítható a lakásban.   Miért probléma, ha a lakásban alacsony a páratartalom?   Az alacsony páratartalommal kapcsolatban a legfőbb probléma a test folyamatos száradása. Felnőttek esetében is nagyon hamar, akár 24 óra alatt előjönnek a bőr szárazságával kapcsolatos kellemetlen tünetek, azonban a babáknál ez még hamarabb tapasztalható. A babák bőre sokkal érzékenyebb, ezért a száraz levegővel járó hatások is erősebbek.   A bőrszárazság egyik leghamarabb tapasztalható tünete a folyamatos viszketés és irritáció. Ilyenkor a viszketés miatt a komfortérzet jelentősen csökken, és a babák azonnal jelzik a külvilág felé, hogy valami nincs rendben. Sokan nem is gyanakodnak arra, hogy a folyamatos sírás oka a rossz páratartalom miatt létrejött száraz, irritált bőr lehet. A bőrön akár kisebb vörös foltok és kiütések is megjelenhetnek, ezért érdemes rendszeresen odafigyelni rájuk.   A bőr mellett a szemek is folyamatosan száradnak, és ennek következtében minden egyes pislogást jelentős fájdalom kísérhet. A pislogással járó szúró és égő érzések mellett azonban a kötőhártya-gyulladás kialakulására is jelentősen megnövekszik az esély. A webáruházunkban elérhető párásítók segítségével mindezek a betegségek és tünetek elkerülhetők, hiszen a folyamatos párásítás miatt mindig megfelelő lesz a levegő minősége. A párásítás babáknak mindig hatékony kell, hogy legyen, ezért célszerű a modern, egyszerűen kezelhető eszközöket választani.   Hogyan célszerű a párásítást szakszerűen elvégezni?   Az őszi és téli hónapokban különösen alacsony szokott lenni a háztartásokban jelenlévő páratartalom. Az alacsony páratartalom elsősorban a folyamatos fűtés miatt alakul ki, és célszerű minél hamarabb megoldást találni a párásítás megvalósítására.  
  • Célszerű a lakás különböző pontjaiba egy-egy nagyobb tálba vizet helyezni. A párolgásnak köszönhetően a levegő kellően nedvessé válik, és a légzés is könnyebb lesz. Ajánlott minden helyiségbe egy vízzel teli edényt lerakni, hogy mindenhol elég nedvesség jusson a levegőbe. A házi praktikák helyett érdemes azonban a biztos megoldást választani. A Trotec B-5-E párásító készülék segítségével egyszerűen és folyamatosan biztosítható az optimális páratartalom.
  • Érdemes lehet még forró zuhannyal vagy fürdővel párát létrehozni a fürdőszobában, amely a lakás többi részébe is képes eljutni. A forró zuhanyzások és fürdőzések a legnagyobb páratermelő tevékenységek közé tartoznak, ezért ajánlott naponta egyszer-kétszer alkalmazni őket.
Párásítás babáknak hatékony párásító készülékek használatával   A párásító készülékek a baba számára is tökéletes páratartalmat képesek teremteni bármelyik háztartásban. Az előbb említett házi módszerekkel sajnos az a legnagyobb baj, hogy csak ideig-óráig biztosítják a megfelelő páratartalmat. A párásítók használata kifejezetten egyszerű, hiszen az automata funkcióknak köszönhetően akár egyetlen gombnyomással garantálható a kellemes levegő a nap 24 órájában.   Ha bármilyen kérdése van a párásítással kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és rövid időn belül szakszerű segítséget nyújtunk.