A párásító készülék, ahogy arról beszédesen az elnevezése is árulkodik a levegő nedvességtartalmát hivatott beállítani, kordában tartani. Az ideális páratartalom határértékei jól ismerhetőek: 55-60% közötti szám mondható az emberi szervezet szempontjából megfelelőnek. A száraz levegő okozta nehézségekről viszonylag kevesen, keveset beszélnek. Sokkal többször kerül előtérbe a túlságosan magas nedvességtartalom, és az azzal járó kellemetlenségek.
A vizesedő falak, s a foltok nyomán megjelenő penésztelepek valóban rengeteg kérdést vetnek fel, s megannyi káros következménnyel járnak, de nem szabad megfeledkezni az alacsony nedvesség generálta kihívásokról, mert hogy azokból is akad egynéhány. Érezte már úgy, hogy mindenféle különösebb kiváltó ok nélkül viszketnek, könnyeznek a szemei, vagy éppen folyik az orra, kapar a torka? Ilyen esetekben a nyálkahártyák irritáltsága egyértelműen megmutatkozik. Ha ezeket a tüneteket csak akkor érzékeli, amikor például otthonában tartózkodik, de kilépve az utcára, mintha elvágták volna őket, megszűnnek, akkor teljes mértékben biztos lehet abban, hogy életterének légkörével van a baj.
A párásító készülékkel megkímélheti nyálkahártyáit! A száraz levegő hihetetlenül irritáló, az amúgy nedvességhez szokott, s nedvességet igénylő nyálkahártyák számára. Egy darabig tűrnek, de aztán megpróbálják orvosolni a problémát úgy, hogy különböző nyákképző folyamatoknak hála benedvesítik saját magukat. A tüsszögés, köhögés, könnyezés ennek a végeredménye. Abban a pillanatban, hogy rendezi környezetének páratartalmát, ezek a kínzó tünetek egy csapásra megszűnnek. Így valóban fellélegezhet otthonában, anélkül, hogy irritáló tüneteket kellene elviselnie.
Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben. a