A levegő szárazságát egy csapásra megszüntethetjük párásító készülék segítségével. Ez a hasznos kis készülék minden háztartás elengedhetetlen kiegészítője lesz, különösen a fűtési-hűtési szezonban. Nem beszélve arról, hogy a párásítás mellett levegőtisztító funkciókkal is rendelkezik.  

Webáruházunk széles választékát kínálja otthoni levegőtisztító és a levegő nedvességtartalmát szinten tartó készülékekből. Se a túl magas, se a túl alacsony páratartalom nem ideális az otthoni környezetben, így a páramentesítő és párásító berendezések használata egyaránt ajánlott.  

Az első lépés, hogy a levegő nedvességtartalmát egy arra alkalmas mérőműszerrel meghatározzuk. Amennyiben túl magas a páratartalom, úgy páramentesítő készülékekhez kell folyamodnunk. A túl alacsony nedvességszint esetén azonban párásító berendezésekre van szükségünk.  

Háztartási párásítóink nem csupán a levegő megfelelő nedvességtartalmáért felelnek, de levegőtisztító berendezésekként is funkcionálnak. Egészségesebb és jobb közérzet érhető el a tökéletes háztartási gépekkel.  

Na de miért is olyan fontos a levegő páratartalma, és hogyan is működik pontosan egy párásító gépezet?  

Otthonunk páratartalmának fontossága  

A hőmérséklettel ellentétben a páratartalom otthonunkban szabad szemmel és érzékszervekkel szinte észrevehetetlen módon van jelen. Változását nem érzékeljük azonnal, ezért is fontos egy nedvességmérő műszer beszerzése.   Amennyiben túl magas a páratartalom, a kicsapódó víz penész formájában bukkanhat fel, amely sem az egészségünkre, sem a közérzetünkre nincs jó hatással. Azonban a túl alacsony páratartalom sem ideális, sőt!   A fűtési szezon főleg, de az otthoni klíma használata és a folyamatos szellőztetés is előidézheti az alacsony páratartalmat, vagyis a túl száraz levegőt. Ez torokszárazságot, szemviszketést és bőrszárazságot is eredményezhet.   Az alacsony nedvességtartalom otthonunkban azonban könnyedén orvosolható egy párásító készülék beüzemelésével. Termékeink használata, kezelése és beszerzése felhasználóbarát, ám ha kérdése akadna velük kapcsolatban, írjon vagy hívjon bennünket bátran!  

A párásító készülék használata és pozitív hatása  

A levegő páratartalma akkor válik túl alacsonnyá, ha 40 % alá süllyed. Amennyiben ez bekövetkezik, célszerű a párásító gép használata.  

Ezek a modern és okos eszközök egy átnedvesített felületen keresztül juttatják a tiszta és ezáltal nedves levegőt a helyiségbe. A beépített higrosztátnak köszönhetően a készülék képes felismerni az ideális nedvességszintet és ahhoz mérten magától működésbe lép, ha kell.  

A Trotec márka B 250-es párásítója például nagyban megkönnyíti nemcsak a mindennapokat, de magának a készüléknek a kezelését is. Teljes elektronikus vezérléssel ellátott, modern gépezet ez, amelynek köszönhetően gazdaságosan és egyszerűen irányíthatja berendezéseit!  

Nem csak párásításra  

Webáruházunk háztartási párásító készülék kínálata elsősorban otthona nedvességtartalmának szabályozását hivatott megkönnyíteni. Ezenfelül azonban egyéb pozitívumai is vannak egy ilyen gépezet beszerzésének.  

Nem csupán párásít, de frissít, hűsít és tisztít is. A levegő nedvességét egy vízzel átitatott textil réteg segítségével tarthatjuk fent, amely a készülék belsejében található. Ez a megoldás azonban nem csupán párásításra jó. A textil réteg ugyanis felfogja a levegőben található apró porszemcséket és szennyeződéseket, ezáltal tisztább levegőt hagyva maga után.  

Szerezzen párásító készüléket háztartásába a nedvesebb, tisztább és frissebb levegőért!

Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick, vagy a Liquit folyadék megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben. a