A nyár a lakásfelújítás időszaka, amikor gyakran esik a választás a szobafestésre. A végeredménynek azonban sokan nem örvendhetnek addig, amíg szeretnének, ugyanis a hideg idő beköszöntével egyidejűleg általában a penészesedés is meg szokott jelenni.
Ugyan kialakulására hatással van az építkezés során használt anyagok minősége, vagy a hőszigetelés megléte, de a leginkább a helyiségek magas páratartalma tehető felelőssé a feketés foltok kialakulásáért.
Jó hír azonban, hogy ma már olyan párátlanító készülékek közül válogathatunk, amelyek kiváló minőségükkel járulnak hozzá ahhoz, hogy a páratartalom az optimális szintre visszaszorítható legyen. Azzal a legtöbben tisztában vannak, hogy a tusolás, főzés, mosás során nagyon sok nedvesség kerül a levegőbe, de akár a helyiségben tartózkodással, a lélegzéssel is megtörténik ez.
Nagyon fontos tehát, hogy szellőztetés hiányában, vagy azzal együtt alkalmazzuk a párátlanító készüléket. Ez rendszerint nem csak a felesleges páratartalmat vezeti el, hanem gondoskodik a levegőminőségről is, méghozzá a szennyezőanyagok, kellemetlen szagok és baktériumok kiszűrésével.
A párátlanító berendezés az egészség megőrzése érdekében nagyon praktikus, így ugyanis elejét vehetjük azoknak a megbetegedéseknek, amelyeket gyakran a penészfoltokból a levegőbe kerülő spórák okoznak. Felejtse el az allergiás panaszokat és a csúnya penészfoltokat! A párátlanító készülék hosszú távon gondoskodik arról, hogy otthonában kellemes belső mikroklíma fogadja, és ne kelljen a magas páratartalom hátulütőivel szembesülnie!