ventilator

A nyári hőség ellen valamiképpen mindenki védekezik – a szobai ventilátor használata pedig egyszerű és megoldást nyújt. Nézzük, mit kell tudni a szobai ventilátorokról, és hogyan tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb készüléket!

 

Védekezés a nyári hőség ellen 

 

Több szempontból is fontos, hogy a nyári melegben gondoskodjunk a komfortérzetünkről, hiszen ha a forróságban szenvedünk, nem fogunk tudni koncentrálni a feladatainkra, kimerültek leszünk, esetleg a testünk is túlhevülhet, ami miatt akár el is ájulhatunk. Éppen ezért a megfelelő folyadékbevitel mellett érdemes különböző készülékeket is üzembe helyezni, amelyek segítenek egy adott hőmérsékleten tartani a helyiség hőjét.

 

Klímák, ventilátorok 

 

Manapság már többféle eszköz közül is tudunk választani, ha le szeretnénk hűteni a helyiséget, ahol tartózkodunk. A klímák, légkondicionálók valamivel magasabb árkategóriába tartoznak, viszont mivel több éven keresztül megbízhatóan működnek, így visszahozzák az árukat. A webáruházunkban is elérhető ventilátorok olcsóbb készülékek, a legtöbb háztartásban megtalálhatóak. Praktikusak, hiszen a falra szerelhető klímákkal ellentétben mozgathatók, így mindig abban a szobában tudjuk őket használni, ahol erre valóban szükség is van.

 

Ventilátortípusok 

 

Többféle ventilátorfajtát is megkülönböztetünk. Vannak készülékek, amik a lakosság számára készülnek, de vannak ipari célokat szolgáló speciális szélfúvó berendezések is. Otthonra a szobai ventilátor mellett vásárolhatunk álló ventilátort is. Ezek egyik előnye, hogy állítható magasságúak, és folyamatosan üzemeltethetők.

 

Ahogy korábbi blogbejegyzésünkben már említettük, az ipari padlóventilátor például falfestés után tud nagy segítségünkre lenni, mivel általa jóval gyorsabban szárad meg a fal. A nagy teljesítményű turbóventilátor is hasonló, de vannak ipari szélgépek is.

 

Szobai ventilátor 

 

A szobai ventilátor tehát egy olyan szélfúvó készülék, amely kisebb helyiségek hűtését szolgálja. Praktikus, hogy oda helyezhetjük, ahol éppen szükség van rá. Előnyös tulajdonsága az is, hogy a legtöbb esetben több fokozattal rendelkezik, ezáltal az éppen szükséges mértékben és gyorsasággal mozognak a ventilátor lapátjai. További pozitívum, hogy a szobai ventilátort beállíthatjuk úgy is, hogy horizontálisan – jobbra-balra mozogjon, így pedig a helyiség nagyobb részébe képes a hűvös levegőt fújni. Ma már számos készülék kapható, akár egészen elegáns kivitelezésben is, ami miatt a ventilátor jól passzolhat a szoba berendezéséhez.

 

Hogyan válasszunk szobai ventilátort? 

Ha eldöntöttük, hogy szobai ventilátort vásárolunk, a vásárlás előtt át kell gondolni, hogy milyen árkategóriában gondolkodunk. Azt is vegyük figyelembe, hogy mekkora szoba hűtéséről kell gondoskodnia a ventilátornak, hiszen egy kisebb eszköz nem biztos, hogy hatékonyan tud működni egy nagyobb helyiségben. Amennyiben kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségek egyikén! Kollégáink segítenek megtalálni a megfelelő berendezést.