Gondot jelent otthonában a penészesedés? Hiába igyekszik szellőztetni, a fekete foltok mégis megjelennek időről-időre? Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor a nyári lakásfelújítás után a frissen festett falon ismét szembesülhetünk a penészfoltokkal.
 
 A probléma már csak azért is figyelmet érdemel, mert a penészspórák allergiás megbetegedést okozhatnak, és ha nem tüntetjük el a penészt, akkor a betegség folyamatosan jelen lesz életünkben. A Trotec páramentesítő szakemberei is azon a véleményen vannak, hogy a hagyományos szellőztetés nem mindig bizonyul elegendőnek, ráadásul sokszor csak bűzt, baktériumokat, pollent és kipufogógázt engedünk be így otthonunkba.
Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek az olyan készülékek iránt, amelyek segítenek a belső páratartalmat optimális szinten tartani, megelőzve ezzel, hogy az lecsapódjon a hideg falfelületeken. Érdemes a hőszigetelésre is fokozott figyelmet fordítani, de a mindennapi lakáshasználat során a Trotec páramentesítő is jó szolgálatot tehet. Az eszköznek hála kevesebb lesz a pára még a főzés, tusolás, mosás, vagy a benti sportolás után is, ezzel elejét véve a penészesedésnek.
Fontos tisztában lennie azzal, hogy a belső mikroklíma hatással van közérzetünkre, energikusságunkra, és a magas páratartalom akár fejfájást és a koncentrálóképesség csökkenését is okozhatja. Ügyeljen tehát arra, hogy milyen a levegőminőség otthonában! A nyári festési munkálatok után végre új lappal kezdheti, és a penészmentesítő összetevőt tartalmazó festéken túl érdemes a Trotec páramentesítő berendezés beszerzésén is elgondolkodni.