Menu
Your Cart

Trotec B 500 Ipari, irodai párásító - 1050 m3-ig 60/nap, távirányítható

Trotec B 500 Ipari, irodai párásító - 1050 m3-ig 60/nap, távirányítható

B500 - irodai, ipari párásító berendezés távvezérléssel

Megrendelés előtt kérem érdeklődjön a vevőszolgálatunkon a párásító rendelkezésre állásáról és áráról!
 

A Trotec B 500 as párásító berendezés a természetes párologtatás elvén működik, így nem képződik kondenzvíz, nem rakódik le benne vízkő és nem fordulhat elő az sem, hogy túlnedvesítjük a helység levegőjét.

 

Páratartalom érzékelők 30m-es távolságig

A vezetéknélküli érzékelő rendszernek köszönhetően a páratartalom mérés a lehető legstabilabb és legpontosabb. Az elemmel működő szenzor bárhol egyszerűen és észrevétlenül elhelyezhető, mint például a falon vagy a mennyezeten, és biztosítja a rendszeres mérést és a párásító vezérlését 30m-es távolságig. Ha a szenzor elemei kimerülőben vannak, hangjelzés figyelmeztet az elemcserére. A szenzort minimum 2m-es távolságra kell elhelyezni az ipari párásító készüléktől.

Beépített diagnosztika - nagyobb biztonság, profi párásítás

Az ipari párásító készülék kijelzője a lehető legegyszerűbben és legáttekinthetőbben mutat minden, a párásító állapotával és működésével kapcsolatos dolgot:

 • víztartály telítettsége,

 • a ventillátor teljesítményfokozata,

 • a helység levegőjének relatív páratartalma, stb.

A diagnosztikai rendszer azt jelenti, hogy a készülék folyamatosan nyomon kíséri saját állapotát, "szól" ha szűrőcsere szükséges, illetve a különféle rendellenességeknél hibakódot jelenít meg, ami alapján pontosan visszakereshető a hiba. A beépített csatolónak köszönhetően a hibajelző külső vagy központi riasztórendszerrel is összeköthető.

Azon túlmenően, hogy a készülék elvégzi a dolgát - nedvesíti a levegőt - további hasznos funkciókkal is el van látva: tisztítja és portalanítja a levegőt és megakadályozza, hogy elektrosztatikusan feltöltődjön.

Rádió távirányítással mindent - párásítás, légtisztítás, szűrés

A Trotec B 500-as elektronikus vezérléssel ellátott párásító berendezésnek a különlegessége, hogy szinte zajmentesen üzemel. Csendes radiális ventillátorának teljesítményét manuálisan négy fokozatban állíthatjuk, vagy ha mindezt rábízzuk az elektronikára, akkor mindezt teljesen automatikusan állítja be a berendezés. A készülék ugyanis beépített higrométerrel (páratartalom mérő műszer) rendelkezik, amelynek segítségével érzékeli, hogy mikor éri el a helység levegője a kívánt nedvességtartalmat.

A beállítások infravörös távirányító segítségével módosíthatók, a készüléken nem - tehát illetéktelenek nem tudják eltekergetni, elállítgatni a beállított értékeket.

A párásító moduláris felépítésű, tehát elemei szerszám nélkül egyszerűen kivehetőek, kitisztíthatóak és visszaszerelhetőek. Sem az üzemeltetéshez, sem pedig a karbantartáshoz nincs szükség szakemberre.

További előnye a B 500-as ipari párásítónak, hogy antisztatikus, korrózióálló, formatartó műanyagból készült.

 

Opcionális kiegészítők:

A kiegészítőkre vonatkozó igényét a megrendeléskor kérjük megadni, mert utólag nem beépíthetők!

UV-csírátlanítás, automatikus vízbevezetés mágnesszeleppel, vízőr, biztonsági gyűjtőtálca, biztonsági nyomótömlő, biztonsági vízszenszor, automatikus vagy kézi öblítőberendezés öblítőszivattyúval, aktívszenes tisztítószűrő-készlet, tömlőcsatlakozó lemezidom.

A B500-as irodai párásító legfontosabb műszaki adatai:

 •     Maximális légteljesítmény: 800 m3/h
 •     Hálózati feszültség: 230 V/50 Hz
 •     Teljesítményfelvétel: 0,125 kW
 •     Maximális légnedvesítő teljesítmény kb.: 60 l / 24 h
 •     Ventilátorfokozatok száma: 4
 •     Párásított helység maximális mérete kb. :1.050 m3
 •     Vezérlés: Rádióhullámokkal, távoli szenzoroktól
 •     Víztartály: 50 Liter
 •     Beépített levegőszűrő
 •     Távirányító
 •     Magyar nyelvű használati utasítás

Fontos: A párásítók a számtalan előny mellett baktériumokat is szórhatnak a levegőbe. A baktériumok mennyiségének csökkentése érdekében a SecoSan rúd , vagy a még hatékonyabb LIQVIT folyadék használatát ajánljuk, segítségükkel a víz tisztább marad. A SecoSan hatékonysága a felületaktív, mozgékony ezüstionokkal való feltöltöttségben rejlik, a csirákat és baktériumokat részben feltartoztatják, csökkentik a szaporodásukat. Teljesen önadagolós SecoSan iontároló használati idejét és a felhasználási utasításokat tartsa be. Ha a LIQVIT folyadékot használja, ügyeljen a megfelelő adagolásra. 

Nagyon fontos a párásított víz tisztasága. Ezért igyekezzen elkerülni, hogy a víz álljon a tartályban. Amit rövid időn belül nem használ fel, azt ürítse ki és töltse fel friss vízzel. Ha nem használja a készüléket, szárítsa ki a berendezést.

A vízkövet el kell távolítani, mert az a szennyeződések táptalaja lehet, de ne dörzsölje azt, mert az akár szemmel nem látható mikro-karcolásokat okozhat, ahová további baktériumok telepedhetnek. A vízkövet dözsölés nélkül kell feloldani.

A karbantartásokat végig tiszta és fertőtlenített kézzel végezze. A kéz tisztítását és fertőtlenítését a karbantartás közben is érdemes többször megismételni az egyes munkafolyamatok között, ha szennyezett felületeket érinettünk.

Továbbá ne használjon olyan törlőkendőt, amit más eszköz takarítására használt. Használjon ehelyett minden alkalommal új, szöszölés és karcolásmentes törlőkendőt. A különböző anyagokkal előre átitatott nedvestőrlők, babakendők erre a célra nem megfelelőek. A használt és kimosott törlőkendők pedig baktériumokat tartalmazhatnak.

Emellett feltétlenül tartsa be a használati utasításban leírt további tisztítási és karbantartási műveleteket és a szűrőcseréket is!

Vegye figyelembe, hogy teljes baktériummentesség nem érhető el!

Műszaki adatok
Ajánlott helyiségnagyság 420 m2/1050 m3
Hálózati csatlakozás 230 V/50Hz
Jótállás ideje jogi személy 1 év, magánszemély 3 év,
Levegőmennyiség (m3/H) 800 m3/h
Méret (H*SZ*M) 365*755*620 mm
Mozgathatóság kerekek
Párologtató teljesítmény (l/24h) 60 liter/24h
Súly (csomagolás nélkül) 24.0 kg
Teljesítményfelvétel 0.125 kW
Ventilátor fúvófokozat 4
Vezérlés /páratartalom/ rádiós szenzor
Víztartály 50 liter
Zaj (dB és távolság) 32-44 dB(A) 3 méter

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
Thumb File information
B500hasznalati.pdf 1.09MB 89
 • Készlet: Elfogyott
 • Tipus: TP B 500
 • Súly: 25.00kg
 • Méretek: 365.00mm x 755.00mm x 620.00mm
0 Ft
Nettó ár: 0 Ft