Menu
Your Cart

Léghűtők

A léghűtők a PAC-klímakészülékekkel szemben nem tartalmaznak kompresszorral működtetett hűtőberendezést, hanem a helyiséglevegő hűtését a vízelpárologtatás természetes elve szerint végzik, amit más néven adiabatikus hűtésnek hívnak. Mindenki ismeri ezt a hűtőhatást, például az izzadság elpárolgásán, vagy a vízesések, folyók és tavak közelében lévő hűvösebb levegőn keresztül.

A fizikai elv röviden a következő: A párolgáshoz a víznek energiára van szüksége, amit a környező levegőtől hő formájában von el, miáltal a levegő hűvösebb lesz.

A léghűtők gyakorlatilag kivétel nélkül közvetlen hűtéssel működnek – a bevezetett levegőhöz közvetlenül adnak nedvességet a vízpárologtatás útján. Ezért nincs szükség folyamatlevegő elvezetésére, mint a monoblokk-klímakészülékeknél, ami egyrészt rendkívül megkönnyíti a bánást a készülékekkel, mert csupán felállítani és bekapcsolni kell őket, másrészt viszont növelik a levegő páratartalmát a helyiségben.

Általában a PAE-sorozat mobil léghűtőivel páratartalomtól és kiindulási hőmérséklettől függően 1 - 3 °C hőmérsékletkülönbségek érhetők el anélkül, hogy a helyiséglevegő-páratartalom kellemetlenül magas lenne.

Léghűtők esetében a hatásfok különböző tényezőktől függ, így a ventilátorteljesítménytől és a párologtatószűrő felületétől. Növekvő páratartalommal egyidejűleg a készülékek hűtőteljesítménye is csökken.

Ennek megfelelően a léghűtők hűtéshatékonysága mindig az általános időjárási helyzettől is függ: akkor érik el a legmagasabb hatásfokot, ha a levegő forró és száraz. Nagyon fülledt-meleg időben azonban hűtőközeges klímák használatát javasoljuk.

Gyártó: Trotec
Trotec PAE 31 léghűtő  Hűsíti, frissíti és párásítja a levegőt A PAE 31 4az1-ben (léghűtés, légfrissítés, szellőztetés és párásítás) léghűtő gyors hűt&eacut..
55.600 Ft
Nettó ár:43.780 Ft
Gyártó: Trotec
Trotec PAE 45 léghűtő  Élénkítő turbóventilátor, hűtés, párásítás és levegőtisztítás egyben A PAE 45 4az1-ben (léghűtés, légfrissítés, szellőztet&eacut..
89.000 Ft
Nettó ár:70.079 Ft
Trotec PAE 50 Léghűtő - hűt, felfrissít, párásít és tisztítja a levegőt Trotec PAE 50 Léghűtő - hűt, felfrissít, párásít és tisztítja a levegőt
Elfogyott
Gyártó: Trotec
Trotec PAE 50 Léghűtő  Hűt, felfrisít, párásit és tisztitja a levegőt Akár a legmelegebb napokon is azonnali segítséget nyújt az IF Design Award díjjal kitüntetett PAE 50 párologtatós léghűtő..
95.300 Ft
Nettó ár:75.039 Ft
Trotec PAE 51 Léghűtő - Természetes párolgás okozta hűtés Trotec PAE 51 Léghűtő - Természetes párolgás okozta hűtés
Elfogyott
Gyártó: Trotec
Trotec PAE 51 Léghűtő  Természetes párolgás okozta hűtés forró nyári napokra!   A Trotec PAE 51 léghűtő egy gombnyomásra kellemes azonnali lenyhülést teremt lakókörnyezetben, irod&aacu..
95.300 Ft
Nettó ár:75.039 Ft
Trotec PAE 26 Léghűtő - hűt, szűr és párásít Trotec PAE 26 Léghűtő - hűt, szűr és párásít
Elfogyott
Gyártó: Trotec
Trotec PAE 26 Léghűtő  Frissítően tehetséges: hűti, szűri és párásítja a levegőt   A PAE 26 léghűtő hatékony, kedvező költségű hűtésről gondoskodik forró nyári napokon lak&a..
49.590 Ft
Nettó ár:39.047 Ft
Mutasd 1 tól 5 -ig 5 (1 oldalakat)