Menu
Your Cart

Trotec B 300 Profi párásító készülék - 600 m3-ig 34l/nap

Trotec B 300 Profi párásító készülék - 600 m3-ig 34l/nap

Profi párásító berendezés automata szabályzással Trotec B 300

nagyobb irodák, üzlethelyiségek, csarnokok, múzeum stb. párásítására

A párásító csak megrendelésre kapható. Érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál.
 

 

Miért lehet szükséges a párásítás?

A fűtési időszakban, különösen a zárt, erősen fűtött helységekben előfordulhat, hogy a levegő páratartalma az ideális 45-55% alá csökken. Az alacsony páratartalom mind a helységben levő tárgyakat (gondoljunk például a bútorokra, festményekre) károsítja, mind az ott tartózkodók egészségét. A bőr, száj, torok, légcső kiszáradása kellemetlen tüneteket okozhat, és gyengítheti a szervezet ellenálló képességét.

Miért olyan kedvelt a német gyártmányú Trotec B 300-as párásító?

A B300 típusú ipari párásító készülékben megvalósul a modern formatervezés és a modern technika egysége. Igazi német minőség! Kiválóan alkalmas irodák, múzeumok és ipari helységek (pl. nyomdák, fafeldolgozó üzemek) levegőjének párásítására. Ez a gép a klasszikus párásító elvén működik, így mentes a kondenzvíz lecsapódástól és a vízkőképződéstől.

Minden automatikusan: Légnedvesítés, légtisztítás, csíramentesítés

A B 3000 intelligens kijelzője mindent mutat.

Két gombnyomás elég, hogy a készülékkel elérjük a kívánt légnedvességet, a B300 innentől kezdve a légbefúvástól kezdve a nedvesítésig mindent automatikusan szabályoz. A beépített nedvességszenzor folyamatosan elemzi a helység levegőjét, és az intelligens vezérlőegység ennek megfelelően kapcsolja a készüléket ki- illetve be.

És ez még nem minden. Irodákban, orvosi rendelőkben, vagy más nyilvános helyeken használva felmerülhet az igény, hogy ne állítgassa boldog-boldogtalan a készüléket. A beépített billentyűzár segítségével csak azok férnek hozzá a készülék beállítási lehetőségeihez, akik erre jogosultak.

A kijelző egyszerű, könnyen áttekinthető formában mutatja a helység levegőjének jelenlegi, és elérni kívánt nedvességtartalmát, a ventillátor aktuális működési fokozatát, és a víztartály szintjét. Amennyiben a vízszint a minimum alá csökken, a készülék automatikusan leáll, és jól látható fényjelzést ad, így mindig azonnal észreveszi, ha után kell tölteni.

Többlépcsős légtisztítás, csíramentesítés B300-al

A légnedvesítést, párologtatást biztosító szűrő mellett a készülék a beszívó oldalon levegőszűrőt, és egy UV lámpát is magába foglal. Az UV lámpa az UV-C sugarak baktérium- és csíraölő hatását kihasználva hatásosan tisztítja és csíramentesíti a víztartály tartalmát, és a beszívott levegőt.


A készülék bővíthető az alábbi, külön választható modulokkal ( a modulok utólag nem beépíthetőek, igényét a rendeléskor jelezze ):

- Automatikus vízellátás mágnesszeleppel
- Vízőr
- Nyomásbiztonsági cső


A berendezés háza rozsdamentes anyagokból készül, modulrendszerű felépítésének köszönhetően könnyen szétszerelhető, karbantartható.

Miért lehet szükség párásításra?

Fűtési és allergiás időszakban a páratartalom az egészségtelen érték alá eshet, mely a száj, torok, és a légcsövek kiszáradásához vezet és gyengíti a védekező mechanizmusokat. Hosszú távon ez súlyos betegségek forrása lehet és a közérzetünket is rontja.

Rengeteg pénzt költünk krémekre és gyógyszerekre, hogy helyreállítsuk a száraz levegő okozta elváltozásokat. Betegségeink alatt feleslegesen pazaroljuk pénzünket, időnket és energiánkat. Ön hányszor betegszik meg évente? Mennyit költ a gyógyulásra? Profi párásító készülékünkkel egészséges klímát varázsolhat otthon és az, irodában. A helyes páratartalom következtében még az oxigén is könnyebben felszívódik a tüdőhólyagocskákban, ami energetikusabbá tesz és javítja a közérzetet. Az embereknek, háziállatoknak és a növényeknek is egyaránt hasznos. Hasonlítsa össze termékünk teljesítményét és tulajdonságait egyéb gyártókéval, mi álljuk a próbát!

A B 300 -as ipari párásító főbb műszaki adatai:

 • Maximális légteljesítmény:  600 m³/h
 • Hálózati feszültség: 230 V/50 Hz
 • Teljesítményfelvétel:  0,058 kW  
 • Maximális párásítási teljesítmény kb.: 33,6 l / 24 h  
 • Ventillátor teljesítmény: 2 fokozatban állítható
 • Maximális helységméret kb. 600 m³-ig
 • Beépített nedvességszenzor
 • Víztartály: 25 L
 • Integrált levegőszűrő
 • Súly: 21 kg
 • Magyar nyelvű használati utasítás 

Fontos: A párásítók a számtalan előny mellett baktériumokat is szórhatnak a levegőbe. A baktériumok mennyiségének csökkentése érdekében a SecoSan rúd , vagy a még hatékonyabb LIQVIT folyadék használatát ajánljuk, segítségükkel a víz tisztább marad. A SecoSan hatékonysága a felületaktív, mozgékony ezüstionokkal való feltöltöttségben rejlik, a csirákat és baktériumokat részben feltartoztatják, csökkentik a szaporodásukat. Teljesen önadagolós SecoSan iontároló használati idejét és a felhasználási utasításokat tartsa be. Ha a LIQVIT folyadékot használja, ügyeljen a megfelelő adagolásra. 

Nagyon fontos a párásított víz tisztasága. Ezért igyekezzen elkerülni, hogy a víz álljon a tartályban. Amit rövid időn belül nem használ fel, azt ürítse ki és töltse fel friss vízzel. Ha nem használja a készüléket, szárítsa ki a berendezést.

A vízkövet el kell távolítani, mert az a szennyeződések táptalaja lehet, de ne dörzsölje azt, mert az akár szemmel nem látható mikro-karcolásokat okozhat, ahová további baktériumok telepedhetnek. A vízkövet dözsölés nélkül kell feloldani.

A karbantartásokat végig tiszta és fertőtlenített kézzel végezze. A kéz tisztítását és fertőtlenítését a karbantartás közben is érdemes többször megismételni az egyes munkafolyamatok között, ha szennyezett felületeket érinettünk.

Továbbá ne használjon olyan törlőkendőt, amit más eszköz takarítására használt. Használjon ehelyett minden alkalommal új, szöszölés és karcolásmentes törlőkendőt. A különböző anyagokkal előre átitatott nedvestőrlők, babakendők erre a célra nem megfelelőek. A használt és kimosott törlőkendők pedig baktériumokat tartalmazhatnak.

Emellett feltétlenül tartsa be a használati utasításban leírt további tisztítási és karbantartási műveleteket és a szűrőcseréket is!

Vegye figyelembe, hogy teljes baktériummentesség nem érhető el!

Műszaki adatok
Ajánlott helyiségnagyság 600 m3
Hálózati csatlakozás 230 V/50 Hz CEE 7/7
Jótállás ideje jogi személy 1 év, magánszemély 3 év,
Levegőmennyiség (m3/H) 600 m3/h
Méret (H*SZ*M) 410*740*710 mm
Mozgathatóság görgők
Párologtató teljesítmény (l/24h) 33.6 liter/24h
Súly (csomagolás nélkül) 21 kg
Teljesítményfelvétel 0.058 kW
Ventilátor fúvófokozat 2
Vezérlés /páratartalom/ belső digitális szenzor
Víztartály 25 liter
Zaj (dB és távolság) 32-42 dB(A) 3 méter

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
Thumb File information
B300-parasitohasznalati.pdf 1.34MB 67
 • Készlet: Előrendelhető
 • Tipus: TP B 300
 • Súly: 21.00kg
 • Méretek: 410.00mm x 740.00mm x 710.00mm
0 Ft
Nettó ár: 0 Ft