Menu
Your Cart

Trotec B 300 Profi párásító készülék - 600 m3-ig 34l/nap

Trotec B 300 Profi párásító készülék - 600 m3-ig 34l/nap

Profi párásító berendezés automata szabályzással Trotec B 300

nagyobb irodák, üzlethelyiségek, csarnokok, múzeum stb. párásítására

(A párásító csak megrendelésre kapható. Várható szállítási idő: megrendeléstől számított 1-2 héten belül)

 

Miért lehet szükséges a párásítás?

A fűtési időszakban, különösen a zárt, erősen fűtött helységekben előfordulhat, hogy a levegő páratartalma az ideális 45-55% alá csökken. Az alacsony páratartalom mind a helységben levő tárgyakat (gondoljunk például a bútorokra, festményekre) károsítja, mind az ott tartózkodók egészségét. A bőr, száj, torok, légcső kiszáradása kellemetlen tüneteket okozhat, és gyengítheti a szervezet ellenálló képességét.

Miért olyan kedvelt a német gyártmányú Trotec B 300-as párásító?

A B300 típusú ipari párásító készülékben megvalósul a modern formatervezés és a modern technika egysége. Igazi német minőség! Kiválóan alkalmas irodák, múzeumok és ipari helységek (pl. nyomdák, fafeldolgozó üzemek) levegőjének párásítására. Ez a gép a klasszikus párásító elvén működik, így mentes a kondenzvíz lecsapódástól és a vízkőképződéstől.

Minden automatikusan: Légnedvesítés, légtisztítás, csíramentesítés

A B 3000 intelligens kijelzője mindent mutat.

Két gombnyomás elég, hogy a készülékkel elérjük a kívánt légnedvességet, a B300 innentől kezdve a légbefúvástól kezdve a nedvesítésig mindent automatikusan szabályoz. A beépített nedvességszenzor folyamatosan elemzi a helység levegőjét, és az intelligens vezérlőegység ennek megfelelően kapcsolja a készüléket ki- illetve be.

És ez még nem minden. Irodákban, orvosi rendelőkben, vagy más nyilvános helyeken használva felmerülhet az igény, hogy ne állítgassa boldog-boldogtalan a készüléket. A beépített billentyűzár segítségével csak azok férnek hozzá a készülék beállítási lehetőségeihez, akik erre jogosultak.

A kijelző egyszerű, könnyen áttekinthető formában mutatja a helység levegőjének jelenlegi, és elérni kívánt nedvességtartalmát, a ventillátor aktuális működési fokozatát, és a víztartály szintjét. Amennyiben a vízszint a minimum alá csökken, a készülék automatikusan leáll, és jól látható fényjelzést ad, így mindig azonnal észreveszi, ha után kell tölteni.

Többlépcsős légtisztítás, csíramentesítés B300-al

A légnedvesítést, párologtatást biztosító szűrő mellett a készülék a beszívó oldalon levegőszűrőt, és egy UV lámpát is magába foglal. Az UV lámpa az UV-C sugarak baktérium- és csíraölő hatását kihasználva hatásosan tisztítja és csíramentesíti a víztartály tartalmát, és a beszívott levegőt.


A készülék bővíthető az alábbi, külön választható modulokkal ( a modulok utólag nem beépíthetőek, igényét a rendeléskor jelezze ):

- Automatikus vízellátás mágnesszeleppel
- Vízőr
- Nyomásbiztonsági cső


A berendezés háza rozsdamentes anyagokból készül, modulrendszerű felépítésének köszönhetően könnyen szétszerelhető, karbantartható.

Miért lehet szükség párásításra?

Fűtési és allergiás időszakban a páratartalom az egészségtelen érték alá eshet, mely a száj, torok, és a légcsövek kiszáradásához vezet és gyengíti a védekező mechanizmusokat. Hosszú távon ez súlyos betegségek forrása lehet és a közérzetünket is rontja.

Rengeteg pénzt költünk krémekre és gyógyszerekre, hogy helyreállítsuk a száraz levegő okozta elváltozásokat. Betegségeink alatt feleslegesen pazaroljuk pénzünket, időnket és energiánkat. Ön hányszor betegszik meg évente? Mennyit költ a gyógyulásra? Profi párásító készülékünkkel egészséges klímát varázsolhat otthon és az, irodában. A helyes páratartalom következtében még az oxigén is könnyebben felszívódik a tüdőhólyagocskákban, ami energetikusabbá tesz és javítja a közérzetet. Az embereknek, háziállatoknak és a növényeknek is egyaránt hasznos. Hasonlítsa össze termékünk teljesítményét és tulajdonságait egyéb gyártókéval, mi álljuk a próbát!

A B 300 -as ipari párásító főbb műszaki adatai:

 • Maximális légteljesítmény:  600 m³/h
 • Hálózati feszültség: 230 V/50 Hz
 • Teljesítményfelvétel:  0,058 kW  
 • Maximális párásítási teljesítmény kb.: 33,6 l / 24 h  
 • Ventillátor teljesítmény: 2 fokozatban állítható
 • Maximális helységméret kb. 600 m³-ig
 • Beépített nedvességszenzor
 • Víztartály: 25 L
 • Integrált levegőszűrő
 • Súly: 21 kg
 • Magyar nyelvű használati utasítás 

Fontos: A párásítók a számtalan előny mellett baktériumokat is szórhatnak a levegőbe. A baktériumok mennyiségének csökkentése érdekében a SecoSan rúd , vagy a még hatékonyabb LIQVIT folyadék használatát ajánljuk, segítségükkel a víz tisztább marad. A SecoSan hatékonysága a felületaktív, mozgékony ezüstionokkal való feltöltöttségben rejlik, a csirákat és baktériumokat részben feltartoztatják, csökkentik a szaporodásukat. Teljesen önadagolós SecoSan iontároló használati idejét és a felhasználási utasításokat tartsa be. Ha a LIQVIT folyadékot használja, ügyeljen a megfelelő adagolásra. 

Nagyon fontos a párásított víz tisztasága. Ezért igyekezzen elkerülni, hogy a víz álljon a tartályban. Amit rövid időn belül nem használ fel, azt ürítse ki és töltse fel friss vízzel. Ha nem használja a készüléket, szárítsa ki a berendezést.

A vízkövet el kell távolítani, mert az a szennyeződések táptalaja lehet, de ne dörzsölje azt, mert az akár szemmel nem látható mikro-karcolásokat okozhat, ahová további baktériumok telepedhetnek. A vízkövet dözsölés nélkül kell feloldani.

Továbbá ne használjon olyan törlőkendőt, amit más eszköz takarítására használt. Használjon ehelyett minden alkalommal új, szöszölés és karcolásmentes törlőkendőt. A különböző anyagokkal előre átitatott nedvestőrlők, babakendők erre a célra nem megfelelőek. A használt és kimosott törlőkendők pedig baktériumokat tartalmazhatnak.

Emellett feltétlenül tartsa be a használati utasításban leírt további tisztítási és karbantartási műveleteket és a szűrőcseréket is!

Vegye figyelembe, hogy teljes baktériummentesség nem érhető el!

Műszaki adatok
Ajánlott helyiségnagyság 600 m3
Hálózati csatlakozás 230 V/50 Hz CEE 7/7
Levegőmennyiség (m3/H) 600 m3/h
Méret (H*SZ*M) 410*740*710 mm
Mozgathatóság görgők
Párologtató teljesítmény (l/24h) 33.6 liter/24h
Súly (csomagolás nélkül) 21 kg
Teljesítményfelvétel 0.058 kW
Ventilátor fúvófokozat 2
Vezérlés /páratartalom/ belső digitális szenzor
Víztartály 25 liter
Zaj (dB és távolság) 32-42 dB(A) 3 méter

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
Thumb File information
B300-parasitohasznalati.pdf 1.27MB 1
 • Készlet: Előrendelhető
 • Tipus: TP B 300
 • Súly: 21.00kg
 • Méretek: 410.00mm x 740.00mm x 710.00mm
606.220 Ft
Nettó ár: 477.339 Ft