Menu
Your Cart

Trotec B 400 Párásító és légmosó - 800 m3-ig 60l/nap

Trotec B 400 Párásító és légmosó - 800 m3-ig 60l/nap

Kompakt (irodai) párásító 800 m3-ig - Trotec B 400

Párásítás és levegőmosás egyben, kitűnő ár/érték arány, fém ház!

A Trotec B-400® (irodai) párásító olyan minőségi termék, amely kizárólag a szakkereskedésekben kapható. Készülékeink az elmúlt években már bizonyították kiváló minőségüket, amely többek között a hosszú élettartamot és a megadott teljesítmény betartását jelenti.

Ez a beépített higrosztáttal (légnedvesség mérő) ellátott, tárcsás rendszerű párásító a beszívott levegőt egy nedvesítő gyapjúval ellátott forgó dobon vezeti keresztül, amely folyamatosan vízfürdőn keresztül halad. Az állandó forgás biztosítja a megfelelő párásítást és egyben a levegő megfelelő tisztítását is, mielőtt a készülék egyenletesen és lecsapódásmentesen a helységbe ereszti a párás levegőt.

A kifújás két fokozatban állítható. A B 400 párásító halk üzemű szinkronmotorral van ellátva, amely megbízható párásítást eredményez, de ugyanakkor minimális energiafelhasználást, akkor is, ha nagy helységekben használjuk.

A párásító a modern anyagok és technológiák felhasználásával készült. 

A rotációs technika és a nedvesítő gyapjú együttese nem csupán jól működő, hanem egyben könnyen karbantartható egységet is képez. A részegységek könnyen kivehetők és folyó víz alatt egyszerűen megtisztíthatók.

A tartály vízállását a párásító kijelzőjén kísérhetjük figyelemmel. Ha a víz kifogyott, a párásító automatikusan kikapcsol, és egy jelzőfény figyelmeztet minket, hogy töltsük utána a vizet. A víz utántöltése kényelmesen megy a gyorscsatlakozós töltőcsonk segítségével. A vizet vízhálózatról automatikusan is utántöltheti egy opcióban kapható egységgel, melynek ára bruttó 19 200 Ft.

A párásítót 900 m3-es helységtérfogatig javasoljuk. Az élet sok területén előfordulhat, a fűtési szezonban, hogy a túlságosan száraz levegő károsítja a lakás, iroda, ipari célra használt épület berendezését és a benne dolgozók egészségét. Gondoljunk csak egy számítógépekkel telizsúfolt szerverközpontra, vagy egy call centerre. A száraz levegő hajlamos a statikus feltöltődésre, amely komoly károkat okozhat a műszaki berendezésekben, valamint adatvesztést az adathordozókon.

Hasonló a helyzet a múzeumokban. A kiállítótermek levegőjének túl alacsony nedvességtartalma a kiállított tárgyak állapotának gyors romlását okozhatja. Az ideális páratartalom 45-55% között van, az ennél kisebb illetve nagyobb érték problémákat okozhat.

 

Ami pedig az embert illeti, A száraz levegő árt az egészségnek és az emberi bőrnek, valamint a növényeknek. A kiszáradt légzőszervekben megtelepszenek a baktériumok és vírusok, ami megbetegíthet. Mindez megelőzhető a párásító készülékünkkel.

A párásító egyszerre távolítja el a levegőből a szennyeződéseket és a levegőben maradt ásványmaradványokat.
A gyorsan utántölthető víztartály mellett minden tisztítandó rész egyszerűen kivehető szerszám nélkül is. Bárki el tudja végezni a karbantartási műveleteket.

Milyen előnyökkel rendelkezik a B 400 eco irodai párásító?

 • Automata páratartalom szabályozás

 • Egyszerű kezelés, könnyen áttekinthető kezelőfelület

 • Állítható a párás levegő kifújási iránya

 • Strapabíró acél ház.

 • Hatékony párásítás - 60 l/nap-ig

 • Alacsony áramfogyasztás

 • Hosszú élettartam

 • 2 ventilátor fokozat

 • Automatikus kikapcsolás üres tartálynál, és jelzés

 • Párásító és légmosó egyben

 • Könnyen utántölthető tartály

 • Egyszerű tisztíthatóság

 • Egyszerű kezelés és jól áttekinthető kijelző

 • Akár 8-900 m3 helyiségméretig használható

Mely területeken alkalmazzák előszeretettel az irodai párásítót?

Irodai párásítás: Ezt a típust leggyakrabban irodák párásításához keresik.

Kertészetben: ahol fontos a megfelelő páratartalom a gyümölcsök és zöldségek számára, a párásítók készülékekkel beállíthatja és szinten tarthatja a helyiség páratartalmat

Húsüzem: a nyers húsoknál biztosítani kell a megfelelő páratartalmat, ezt párásító berendezéssel érhetjük el

Faipar, textilipar: a különböző természetes eredetű anyagok a nedvességtartalomra érzékenyen reagálnak. Ezért párásítóinkkal az adott értéken tudja tartani a levegő páratartalmát

Nyomdákban: sokat veszít a papír a raktározás során a nedvességtartalmából, ha nincs szabályozva a páratartalom. A túl száraz papírra való nyomtatás rossz minőséget okoz. Ezt a problémát megoldják párásítóink, amellyel mindig az optimális páratartalmat tudja szinten tartani.

Múzeumokban: a nagyon száraz levegő a műtárgyakban károsodást, anyagelváltozást okozhat, ezért a kiállítótermekben nagyon oda kell figyelni a páratartalom szabályozására. Egy párásító készülék beüzemelésével könnyedén megoldhatja ezt a problémát.

Kórházakban: az egészségügyi intézményekben nagyon fontos az optimális páratartalom, ezért párásító alkalmazása elengedhetetlen ezeken a területeken.


Ezeken a területek kívül még számos helyen alkalmaznak párásítókat, mint például:

 - felületkezelés / lakkozás során
 - nagyobb lakásokban
 - bőriparban
 - hotelekben
 - borászatban
 - bőriparban
 - hotelekben
 - borászatban

Műszaki adatok

B 400

Levegő keringetés:

800 m3/h

Feszültség

230 V/50 Hz

Áramfelvétel

0.053 kW

Párásító kapacitás

60 l / 24 h (max.)

Ventilátor fokozatok száma

2

Felhasználási volumen

900 m3-ig

Páraszabályzó

beépített hygrosztát

Víz tank

34 l

Levegő szűrő

van

Zajszint (távolság: 3 m)

29- 42* dB (A)

Méretek H x Sz x M

316 x 625 x 720mm

Súly kb.

18,6 kg

Szín

szürkés fehér


Magyar nyelvű használati utasítás

Videó a B 400-as párásító praktikusságáról és egyszerű kezeléséről

Hogy még inkább meggyőződhessen, hogy a Trotec B 400-as párásító megfelelő választás Önnek, tekintsen meg egy rövid német nyelvű videót is a párásító egyszerű és praktikus kezeléséről!

Fontos: A párásítók a számtalan előny mellett baktériumokat is szórhatnak a levegőbe. A baktériumok mennyiségének csökkentése érdekében a SecoSan rúd , vagy a még hatékonyabb LIQVIT folyadék használatát ajánljuk, segítségükkel a víz tisztább marad. A SecoSan hatékonysága a felületaktív, mozgékony ezüstionokkal való feltöltöttségben rejlik, a csirákat és baktériumokat részben feltartoztatják, csökkentik a szaporodásukat. Teljesen önadagolós SecoSan iontároló használati idejét és a felhasználási utasításokat tartsa be. Ha a LIQVIT folyadékot használja, ügyeljen a megfelelő adagolásra.

Nagyon fontos a párásított víz tisztasága. Ezért igyekezzen elkerülni, hogy a víz álljon a tartályban. Amit rövid időn belül nem használ fel, azt ürítse ki és töltse fel friss vízzel. Ha nem használja a készüléket, szárítsa ki a berendezést.

A vízkövet el kell távolítani, mert az a szennyeződések táptalaja lehet, de ne dörzsölje azt, mert az akár szemmel nem látható mikro-karcolásokat okozhat, ahová további baktériumok telepedhetnek. A vízkövet dözsölés nélkül kell feloldani.

A karbantartásokat végig tiszta és fertőtlenített kézzel végezze. A kéz tisztítását és fertőtlenítését a karbantartás közben is érdemes többször megismételni az egyes munkafolyamatok között, ha szennyezett felületeket érinettünk.

Továbbá ne használjon olyan törlőkendőt, amit más eszköz takarítására használt. Használjon ehelyett minden alkalommal új, szöszölés és karcolásmentes törlőkendőt. A különböző anyagokkal előre átitatott nedvestőrlők, babakendők erre a célra nem megfelelőek. A használt és kimosott törlőkendők pedig baktériumokat tartalmazhatnak.

Emellett feltétlenül tartsa be a használati utasításban leírt további tisztítási és karbantartási műveleteket és a szűrőcseréket is!

Vegye figyelembe, hogy teljes baktériummentesség nem érhető el!

Amennyiben elnyerte tetszését a B 400 irodai/szobai párásító, kérjük kattintson az alábbi gombra és rendelje meg a terméket:

Műszaki adatok
Ajánlott helyiségnagyság 900 m3
Hálózati csatlakozás 230 V - 50 Hz CEE 7/7
Jótállás ideje jogi személy 1 év, magánszemély 2 év,
Levegőmennyiség (m3/H) 800 m3/h
Méret (H*SZ*M) 316*625*720 mm
Párologtató teljesítmény (l/24h) 60 liter/24h
Súly (csomagolás nélkül) 18.6 kg
Teljesítményfelvétel 53 Watt
Ventilátor fúvófokozat 2
Vezérlés /páratartalom/ analóg hygrosztát
Víztartály 34 liter
Zaj (dB és távolság) 29-42 dB ( 3 méter távolságon)

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
Thumb File information
B-400.pdf 1.45MB 110
 • Készlet: Előrendelhető
 • Tipus: TP B 400
 • Súly: 18.60kg
 • Méretek: 316.00mm x 625.00mm x 720.00mm
159.000 Ft
Nettó ár: 125.197 Ft