Menu
Your Cart

Trotec TTK 52 E Páramenetesítő- penész ellen 31 m2-ig - max. 16l/nap- digitális vezérlés

Trotec TTK 52 E Páramenetesítő- penész ellen 31 m2-ig - max. 16l/nap- digitális vezérlés

Szép is, jó is, csendes is - ez a új TTK52 E páramentesítő

 A Trotec-től megszokott kiváló műszaki tartalom, egyszerű kezelés, csendes működés

 

A Trotec TTK 52 E mindent tud, amit egy modern páramentesítőnek tudnia kell, és úgy is néz ki. A Trotectől megszokott kiváló minőség mellett van egy különlegessége: a felhasznált, modern anyagoknak köszönhetően a teljesítményéhez képest hihehetlenül könnyű. Így a mozgatása is roppant egyszerű.
 

Penészes a lakása? Gondjai vannak a ruhaszárítással?

Sok lakásban nem megoldott a ruhák szárítása, mert nincs udvar, vagy nincs erkély ahol a ruhák a szabad levegővel érintkezhetnének. Ezen felül a lakásban maradhat a fürdés, főzés és az mindennapi életvitel által keletkezett nedvesség is.

Ezért kénytelen-kelletlen megemelkedik a lakás levegőjének relatív páratartalma. Köztudott, hogy egy helyiségben se a túl alacsony, se a túl magas páratartalom nem egészséges. Ha túl alacsony, akkor kiszáradhatnak a légzőszervek, ha túl magas, akkor beindul a penészképődés.

A Trotec TTK 52 E beállítja az optimális páratartalmat és többé nem lesz gondja sem a penészfoltokkal, sem a dohszaggal. Az automata üzemmód miatt attól sem kell tartani, hogy újra megjelenik a penész, hiszen a páramentesítő folyamatosan ellenőrzi és az optimális szinten tartja a páratartalmat. Nagy előnye ezenkívül, hogy a felhajtható és kényelmes fogantyú segítségével szabadon mozgatható, oda vihető, ahol éppen szükség van rá.


Páratartalom? Egy hajszállal se több, mint az egészséges

A párátlanító vezérlése egy nagyon jól átgondolt és hihetetlenül egyszerű kezelő panelen történik. A ki / bekapcsoló gombon kívül egyetlen egy vezérlőgombot kell használni a megfelelő üzemmód kiválasztásához, melyről az egyértelmű LED-ek adnak visszajelzést.

A Trotec TTK 52 E esetében 3 páratartalom közül válaszhatunk. 40, 50 és 60 %-os páratartalmat állíthathatunk be, melyek kiválasztása után a páramentesítő automatikusan tartja a kiválasztott páratartalmat.

Ahogy az imént olvashattuk, a Trotec TTK 52 E páramentesítő kezelését tökéletesen leegyszerűsítették, így használatához nem szükséges hosszas leírásokat böngészni, azonnal átlátható a működése.

Trotec TTK 52 E - 31 m2 megbízható párátlanítására

A TTK 52 E párátlanító naponta maximum 16 liter nedvességet képes kivonni a levegőből, (35 °C és 90% rel. páratartalom között)  és a használatát 31 m2-es /78 m3 helyiségméretig  javasoljuk. Gondolja végig: egy, mobil készülék megvásárlásával az egész lakás párátlanítási gondjait megoldhatja. Ráadásul ez a típus ebben a teljesítménykategóriában meglepően alacsony súllyal rendelkezik. Az átlag 12-14 kg-hoz képest mindössze 10 kg-ot nyom, ezért nagyon könnyen át is helyezhető egyik szobából a másikba.

Hogyan gyorsíthatjuk meg jelentősen a ruhák száradási idejét a TTK 52 E-vel?

Ruhaszárításkor a szellőztetésnek akkor van értelme, ha a külső levegő relatív páratartalma alacsonyabb, mint a helyiség levegőjének. Ez azonban nem mindig van így, mert ez többek között az időjárástól, és a hőmérséklettől is függ. Mivel ezek a körülmények folyamatosan változnak és kiszámíthatatlanok, még a jókor kinyitott ablak sem biztos, hogy egész napra megoldja a szellőztetés problémáját.

Sokkal célszerűbb, ha rögtön a keletkezés helyén, a párátlanítóval semlegesítjük a fölösleges párát. Erre tökéletesen alkalmas a TTK 52 E páramentesítő. Ha a ruhaszárítással egyidőben működtetjük, akkor egyrészt megakadályozzuk, hogy újra lenedvesedjenek és bepenészedjenek a falak és az ablakok, másrészt, akár ötödére is lecsökkenthetjük a normál szárítási időt. A kezelőfelületen a 40, 50 és 60 % -os érték mellett kiválasztható folyamatos üzemmód azt a célt szolgálja.

Jól illeszkedő, modern formavilág

Az igényes formatervezésnek köszönhetően a TTK 52 E párátlanító bármilyen stílusú és formavilágú lakásba könnyen beilleszthető, és automatikusan beállítja az optimális páratartalmat. Szolíd, szépen lekerekített formája miatt nem csak penészedés problémáját oldja meg, de a lakótér hangulatát is emeli.

Ez a páramentesítő biztos, hogy nem a mérete, hanem a hatása és kinézete miatt lesz feltűnő. Ekkora teljesítmény mellett a párátlanító mérete nagyon meglepő. Mindössze 194 x 314 x 467 mm. Ha éppen nem használjuk a berendezést, akkor sem okoz gondot az elhelyezése. Sőt még a 220 V-os csatlakozó is elrejthető a gép hátoldalában.

Mindezek mellett pedig a párátlanítók között hihetetlenül csendes működésre képes. Mindőssze max. 44 dB a zajszintje. Ez egy modern hőtőszekrény és egy kisebb méretű szobai ventilátor hangjának felel meg.

Összefoglalva, ami a TTK 52 E párátlanítót különlegessé teszi:

- Egyszerű vezérlés, színes LED-es üzemmódjelző lámpák

- 40, 50, 60 %-os páratartalom automatikus szintentartása

- Folyamatos üzemmód is lehetséges

- A hűtőközeg utántöltése nem szükséges

- Csendes működés

- Letisztult, könnyed, jól illeszkedő formavilág, kis méret

- Minimális súly, könnyű hordozhatóság a kényelmes fogantyúval

- Jégmentesítő automatika   

- Külső kondenzvízelvezetési lehetőség. A páramentesítő géphez külső tömlőt csatlakoztatva nem kell figyelnünk arra, mikor telik meg a tartály. Ez lehetővé teszi az állandó automata üzemet. Így tehát ritkán látogatott pincékbe, nyaralókba is elhelyezhetjük ezt a páramentesítőt, tartósan biztosítva lesz a párátlanítás.

- Mosható légszűrő:  A páramentesítő készülék nem csak párátlanít, hanem tisztítja is a rajta átáramló levegőt, a beépített légszűrő felfogja a port, állati szőrt. A levegőszűrőt nem kell újra és újra cserélni, elegendő rendszeresen kimosni.

Műszaki adatok

 • Maximális párátlanító kapacitás:  max. 16l/nap (35 ˘C / 90%r.p)
 • Maximális légteljesítmény: 110 m³/h
 • Ajánlott terület: 31 m2/78 m3
 • Párátlanító kapacitás tartósan extrém körülmények között (30 °C/ 80 % pt.) 14,7 l
 • Működési hőmérséklet- tartomány: 5 - 32 °C
 • Kezelhető légnedvesség tartomány: 30 - 90 % relatív nedvesség
 • Névleges áramfelvétel:    1,3 A
 • Teljesítményfelvétel:    max 300 W
 • Javasolt 6A-es automata biztosíték használata  
 • Dugaszolóvilla:  CEE 7/7  
 • Kábelhossz: 1,5 m
 • Hűtőközeg típusa: R290
 • Hűtőközeg mennyisége: 85g
 • Zajszint ( 1m-es távolságból mérve): 40 dB(A)
 • Víztartály: 2,4 l
 • Méretek ( Hossz x Szélesség x Magasság ): 194 x 314 x 467 mm
 • Súly: 10 kg

14 napos pénz-visszafizetési garancia

Nálunk teljes mértékben kockázatmentesen vásárolhatja meg a készülékeket, ugyanis 14 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk, valamint egy esetleges meghibásodás esetén a jótállási időn belül cégünk a saját költségére szállítja vissza és javítja mega páramentesítőt. Ezzel a két szolgáltatással tulajdonképpen minimálisra csökkentjük a vásárlót terhelő rizikót, pedig ez a típus eleve a legmegbízhatóbbak közé tartozik.

Hasznos tanácsok a páramentesítés megkezdése előtt

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért célszerű lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. A leírás sok új információt tartalmaz annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását.

A cikket az oldal alján találja meg az Információk/Penészkezelés menü alatt.

 

A páramentesítő belsejének tisztíttatása szakszervizzel
 
Továbbá időnként vegye ki a levegőszűrőt, és világítson be a szűrő mögé, a gép belsejébe, ahol a páramentesítő hűtőbordái találhatóak. Amennyiben tömör porréteget fedez fel a gép belsejében található hűtőbordákon, vagy azok között, - vagy igény esetén ezt megelőzően bármikor - a párátlanítót küldje vissza hozzánk, vagy más klímatechnikai szakszervizhez belső tisztításra! (Garanciaidőn belül hozzánk.)
 

A berendezés megrendléséhez, helyezze azt kosarába:
 
Műszaki adatok
Ajánlálott biztosíték 10 A
Ajánlott helyiségnagyság 31 m2 / 78 m3
Áramfelvétel /névleges/ 1.3 A
CO2 -egyenérték [t] 0.00026t
GWP tényező 3
Hálózati csatlakozás 220 V / 50 Hz CEE 7/7
Hűtőközeg (tipus és mennyiség) R 290 85g
Jótállás ideje jogi személy 1 év, magánszemély 2 év,
Kábelhossz 1.5 méter
Kondenzvíz tartály 2.4 l, tömlő csatlakoztatható
Levegőmennyiség (m3/H) 110 m3/h
Méret (H*SZ*M) 194 x 314 x 467 mm
Mozgathatóság fogantyú
Működési tartomány: hőmérséklet 5 - 32 C
Működési tartomány: páratartalom 30-80 % rH
Párátlanító teljesítmény max. (l/24h) 16 l/nap (35 C/90 % rp.) 14,7 l/nap (30 C/80 % rp.)
Súly (csomagolás nélkül) 10 kg
Teljesítményfelvétel 300 W
Vezérlés /páratartalom/ digitális páratartalom szabályzó
Zaj (dB és távolság) < 40 dB(A) 1 méter

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz
Thumb File information
TRT-CE-TTK52E-HS-002-EN.pdf 109.8KB 9
TRT-BA-TTK52E-TC-006-HU.pdf 3.4MB 6
Hasznos-tudnivalo-a-karbantartashoz.pdf 411.81KB 8
 • Készlet: Elfogyott
 • Tipus: TP TTK 52E
 • Súly: 10.00kg
 • Méretek: 194.00mm x 314.00mm x 467.00mm
75.200 Ft
Nettó ár: 59.213 Ft