A penészes kád

A fürdőszoba egyik legnagyobb problémája a túlzott páratartalomjelenléte a helyiségben, amely magában hordozza a penészedés lehetőségét. A fürdőszobában a legveszélyeztetettebb területek a csempék, a kagyló, a szobasarkok és akár a kád is penészessé válhat. Utóbbit akkor szoktuk érzékelni, amikor a kád szilikonja befeketedik. Ez a szigetelés a kádak, mosdók és WC-k körül alkalmazva arra szolgál, hogy a víz ne folyhasson be a falba vagy ki a padlóra. A rosszul szilikonozott kád  víz szivárgást idézhet elő, ekkor a nedvesség hatására az anyag akár be is feketedhet a penésztől. Ez akkor is megtörténhet, ha a helyiségben nagy a páratartalom, hiszen a penésznek csak vízre van szüksége ahhoz, hogy a penésztelepeket létrehozza. Ebben az esetben szükséges eltávolítani a penészes  kádból a szilikont, majd felvinni egy új szigetelő réteget. A párásodást pedig végleg száműzni kell a helyiségből.

Mit tegyünk tehát, ha penészes a kád?

Manapság nem könnyű a piacon ajánlott penészölő termék közül kiválasztani a megfelelőt a penészes kád kezelésére. Fontos hogy először megtisztítsuk a penészes felületet. Mivel a  penészgombák könnyen elrejtőzhetnek, ezért egy általános és átfogó tisztításra van szükség. Számos házi praktika is létezik a penészes kád megtisztítására, mint a felület szódabikarbónával, bórral, vagy teafa olajjal való átsúrolása. Emellett  számos vegyszert, penészölő sprayt kínál a piac, ami megöli a penészt okozó baktériumokat. De ezek olyan kémiai anyagokat tartalmazhatnak, melyek irritálhatják az emberi szervezetet. Főleg egy ilyen kényes területen kell velük vigyázni, mint a kád, amely az ember bőrével közvetlenül érintkezik. Tehát könnyen irritálhatja azt. Érdemes ezért inkább a megelőzésre fektetni a hangsúlyt a penészes kád esetében is.

A végleges penészeltávolítás titka

A penész és egyéb gombák kialakulását csak párátlanító készülékkel tudjuk megakadályozni, mivel ezek a készülékek elvonják a levegőből azt a felesleges nedvességet, mely a penész kialakulásának alapfeltétele. A fürdőszoba rossz a szellőzése és túl magas a páratartalom ellen a legbiztosabb megoldást egy párátlanító gép jelentheti, amely kivonja és tartályába gyűjti a levegő nedvességét. A készülék beépített érzékelői segítségével magától érzi, ha a páratartalom nem megfelelő, így  automatikusan be is kapcsol, ha szükség van rá. Pár nap elteltével a páramentesítő kiszárítja a vizes falakat is, valamint optimalizálja a páratartalmat a helyiségben.  A penész foltoknak így esélye sincs a kialakulásra, a penész a kádon pedig könnyen lesúrolhatóvá válik.

Válasszon készülékeink közül, kérje szaktanácsunkat!