A kül- és beltéri infra hősugárzók használata egyre népszerűbb megoldásnak számít a megfelelő fűtés általi komfortérzet megteremtése érdekében. Legyen szó akár lakások, vállalkozások helyiségeinek vagy ipari területek fűtéséről, az infravörös technológia modern és hatékony fűtést képes nyújtani.

Kültéri infra hősugárzók

Az infra hősugárzók által biztosított kellemes hőmérséklet már mindenki számára elérhető alternatívát jelent. A kültéri fűtések esetében a problémát elsősorban az adott tér nyíltsága és az időjárás okozza. A levegő páratartalmának magassága vagy a csapadék az elektromos eszközök stabilitását befolyásolja, amely kifejezetten balesetveszélyes is lehet. Azonban a kültéri infra hősugárzók teljes mértékben pára- és vízszigeteltek, így minimalizálható a balesetek esélye. A hősugárzók felszerelése falra vagy konzolra ajánlott, hogy az emberektől elegendő távolságra legyenek elhelyezve. A rövid hullámhosszú kültéri infra hősugárzók használata kifejezetten jótékony hatással van az emberi szervezetre, hiszen a hagyományos fűtési rendszerekhez viszonyítva az infravörös rövid hullámhossz a testbe 4-5 cm mélyen hatol be. Így a vérkeringés kiválóan fokozható, továbbá az izmok is képesek lesznek kellemesen ellazulni, amely valódi komfortérzetet eredményez. A hosszú hullámhosszú eszközök által kibocsátott hő nem hatol olyan mélyre a szervezetben, ennek köszönhetően az emberek közvetlen közelében is elhelyezhetők. A hosszú hullámhossz segíti a fizikai sérülések gyorsabb regenerálódását, illetve nyugtató hatással bír a teljes izomzatra. Kültéri és beltéri használatra egyaránt kitűnő választás a Trotec IR 2550 S infra hősugárzó.

Beltéri infra hősugárzók

A beltéri infra hősugárzók működése alapvetően a Naphoz hasonlítható. A hősugárzó a helyiségben lévő levegő helyett a különböző tárgyakat és az emberi testet melegíti fel a sugaraival. A hagyományos fűtési rendszerek, mint a kályhák, konvektorok és radiátorok legnagyobb hátránya, hogy a helyiség hőmérséklete nem egyenletes. Az egyik sarokban kellemes meleget képesek teremteni, azonban a szoba másik részén már épphogy csak langyos hőmérsékletet lehet tapasztalni. A legtöbb esetben a plafon felé irányul a hő, amely a legrosszabb helye a meleg hőmérsékletnek, így a helyiség fontos területei kevésbé részesülnek belőle. Az infra hősugárzók pontosan erre a kellemetlen jelenségre nyújtanak kiváló megoldást, hiszen a tárgyak veszik fel a hőt, így például azok a bútorok képesek meleget árasztani, amelyben az emberek helyet foglalnak.

Hol érdemes kül- és beltéri infra hősugárzókat használni? 

A válasz röviden mindenhol, ahol kiegyensúlyozott hőmérséklet biztosítására van szükség. Kisebb és nagyobb lakásokban, irodaházakban, teraszokon, ipari munkaterületeken és számos további helyen teljesítenek kiváló szolgálatot az infravörös fűtési rendszerek. Ha az adott helyiségben munkálatok zajlanak, a személyzet komfortérzete egyszerűen megvalósítható, amely precízebb és hatékonyabb munkavégzést eredményez. Amennyiben a lakók vagy vendégek kényelme a cél, az infra hősugárzók által kibocsátott kellemes hőmérséklet számukra is ellazult, nyugodt és bensőséges hangulatot biztosít. Ha bármilyen kérdése van az infra hősugárzókkal kapcsotaban, vegye fel velünk a kapcsolatot, és készséggel nyújtunk szakmai segítséget a legjobb döntés érdekében!