A páramentesítés során a levegő nedvességkoncentrációja beáll az ideális szintre. Nyilvánvaló, hogy ez az értéktartomány a való életben sok háztartásban magától ritkán tapasztalható meg, de az eléréséért természetesen lehet és kell is tenni. De mitől válik a párátlanítás maradéktalanul sikeressé, és ez milyen módon detektálható? A kérdés fontos problémát feszeget, mert a párásság tisztázásának középpontjában főszerephez kellene jutnia a kontrollnak, vagyis nagyon nem mindegy, hogy milyen fokú az elért párátlanítás közvetlen környezetében. Ha házi praktikákkal dolgozik, akkor ellenőrzés nélkül kicsúszhat a kezéből az irányítás, hiszen egyszerűen nem követheti nyomon hol tart a folyamat. Vajon elegendő már a szellőztetés vagy még szükséges lenne némi kereszthuzat? Esetleg az órák óta tartó párologtatással túllőtt a célon és ismét eltolódott a páraegyensúly értéke? Kérdések, melyekre ha ismeri a feleleteket, akkor ténylegesen optimális páraközeget teremthet. De miként kontrollálhatóak a folyamatok? Mert szabad érzékeléssel nehezebben érzékelhetőek a légközegben beálló változások.

Az eredményes, házi páramentesítés lelke a páramérő műszer!

Egy speciálisan, direkt a levegő páratartalmának detektálására tervezett készülék beüzemelése az, ami kihúzhatja a pácból, vagyis egy páratartalmat mérő mérőműszer közbenjárásával ellenőrizheti hol tart a párátlanítás vagy párásítás.

A páramentesítés gépi felügyelettel semmilyen kontrollt nem igényel!

Azt, azonban kár lenne tagadni, hogy a párátlanító készülék olyasfajta kényelemmel ajándékozhatja meg, melyben nincsen szükség sem házi módszerek alkalmazására, sem azok nonstop kontrollálására, a végeredmény mégis a tökéletes páraegyensúlyi állapot. A berendezés energiatakarékosan, csendesen, hatékonyan üzemel. Áram alá helyezés után nekilát a feladatának, előbb megteremti, majd megőrzi az ideális páratartalmat, ezzel megakadályozva a falak vizesedését, és a penésztelepek megjelenését, vagy a száraz levegő irritációt okozó tüneteinek felbukkanását.