Ha a fürdőszobában alacsonyabb a hőmérséklet, mint a lakás többi részében, az kifejezetten kellemetlen lehet. A csempézett padló éjszaka olyan hideg lehet, hogy megfázáshoz is vezethet, ezért célszerű fürdőszobai hősugárzó segítségével megteremteni az optimális hőmérsékletet. A következő fejezetekben megismerhetővé válnak a legfontosabb fürdőszobai hősugárzók típusai, hogy szakszerű döntés születhessen a választással kapcsolatban.

Miért ajánlott hősugárzót használni a fürdőszobában?

A kádból vagy zuhanyzóból történő kilépés utáni meleg hőmérséklet megteremtése mellett, a hősugárzók számos fontos előnnyel rendelkeznek. Kiválóan képesek szabályozni a keletkezett gőz mennyiségét egy plafonra szerelt ventilátor segítségével, így megszüntethető a tükrök párásodása. A párásodás megszüntetése számos pozitív egészségügyi hatással jár, mivel nem lesz esélye a penészgombának a szaporodásra. A penészes lakásokban élő személyek ugyanis gyakrabban kapnak el légúti fertőzéseket, illetve számos allergiás tünetről számolnak be. A webáruházunkban elérhető hősugárzók használata segíti az optimális vérkeringés megteremtését, mivel a gőz és a pára megszüntetése könnyebb, tisztább légzést biztosít.
Infravörös fürdőszobai hősugárzók
Az infravörös hősugárzók általában 1500-1800 watt teljesítménnyel rendelkeznek. Természetesen a teljesítmény egyszerűen szabályozható, így nem szükséges a maximális fogyasztás mellett dönteni. Az ilyen típusú berendezések legnagyobb előnye, hogy kifejezetten gyors melegítést biztosítanak a fürdőszobában. Az infravörös készülékek átlagon felüli csendességgel rendelkeznek, ezért érdemes odafigyelni rájuk, hogy nehogy bekapcsolva maradjanak. Az infravörös hősugárzók hátránya, hogy viszonylag hamar porosak lehetnek, illetve a magas felhelyezés miatt nehezebben hozzáférhetők. Ha a fűtőberendezés huzamosabb ideig nincs használatba véve, érdemes alaposan megtisztítani a portól. Amennyiben a piszok nem kerül eltávolításra, abban az esetben kellemetlen szagot bocsáthat ki a készülék, mivel a por használat közben eléghet. A Trotec IRD 1200 fény kibocsátása nélkül garantálja a meleg hőmérsékletet.
Hordozható hősugárzók
A hordozható hősugárzók legnagyobb előnye természetesen a mobilitás, amely egyszerű átvitelt biztosít a helyiségek között. A fürdőszobában történő használat miatt ezek az eszközök magasabb biztonsági szinttel rendelkező kábelekkel lettek ellátva, azonban ennek ellenére is kiemelten ajánlott odafigyelni rájuk. Érdemes olyan helyre tenni a fűtőberendezést, ahol minél kevesebb nedvesség érheti, hogy a balesetek esélye minimalizálva legyen. A hordozható hősugárzó a fürdőszoba mellett a legtöbb esetben a konyhában kerül használatba, ahol szintén gyakori a magas nedvességtartalom.
Falra szerelhető hősugárzók
A falra szerelhető hősugárzók már jelentősen biztonságosabb alternatívát nyújtanak a hordozható típusokhoz képest. A falon történő elhelyezés miatt az elektromos áramütések esélye teljes mértékben kizárható, ezért ideális választás lehet mindenki számára, aki a tökéletes biztonságra törekszik. Az elhelyezés során ajánlatos figyelembe venni a fürdőszoba adottságait, hogy lehetőleg teljesen elkülönítve legyen a készülék a többi tárgytól. Amennyiben bármilyen kérdéssel rendelkezik a fürdőszobai hősugárzók területén, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és rövid időn belül segítséget nyújtunk!