Fűtés klímával? Ma már szinte minden légkondicionáló berendezéssel lehetséges a lakás hűtése és egyben fűtése is. Az, hogy ezt hogyan tudjuk okosan kivitelezni, nehéz kérdés.  

A nyári hőségben sokszor elengedhetetlen a klíma használata. Az otthoni tartózkodásunkat könnyíti meg és teszi komfortosabbá, ha mi magunk szabályozhatjuk és hűthetjük le a hőmérsékletet. Na de mi a helyzet télen, amikor odakint mínuszok repkednek? Használhatjuk a klímát otthonunk fűtésére is?  

Webáruházunk az Ön otthonában használt legnépszerűbb háztartási gépeket kínálja. Legyen szó akár hűtési vagy fűtési rendszerekről, légtisztítókról vagy akár páramentesítőkről és párásítókról, nálunk minden keresett terméket megtalál. A Páramentesítő.hu főoldalán értesülhet az aktuális akciókról és újdonságainkról, valamint szélesebb képet kaphat termékkínálatunkról is.  

Az egyik legkeresettebb és legnépszerűbb termékkategóriánk az otthoni, légkondicionáló berendezések. A mobil klímák, amelyek egyre elterjedtebbek minden okosotthonban, ma már nemcsak hűtésre, de fűtésre is alkalmazhatóak.  

Így tehát légkondicionáló berendezésre minden évszakban megéri beruházni. Ám nagyon fontos, hogy tisztában legyünk ezeknek a gépeknek a pontos működésével. No meg természetesen a biztonságos és hatékony használatával. Rendkívül fontos ugyanis, hogy tudjuk, mivel állunk szemben, ha légkondicionáló berendezést használunk otthoni fűtésre.  

A klímák működése  

Amikor a klímaberendezésekre gondolunk, azonnal tudjuk, hogy a lakásban lévő meleg levegő cseréjét, lehűtését érhetjük el vele. Azt azonban kevesen tudják, hogy hogyan és miként is működik egy ilyen szerkezet.   A klíma a levegő egyszerű keringetése helyett (mint ahogyan azt egy hagyományos ventilátor teszi) valóban le is hűti azt. A beszívott levegőt a berendezés egy hideg fémfelületen járatja végig, s így juttatja azt vissza a helyiségbe.  

A lehűlt levegő így friss és hűs érzetet kelt a zárt térben. A klíma működésével azonban a hideg levegő mellett a hőcserélőn lecsapódik a kondenzvíz és a meleg levegő is. Azért fontos, hogy tisztában legyünk a berendezések működési elvével, hogy karbantartásukat is megfelelően végezhessük! Na de pontosan milyen berendezéseket használhatunk hűtés helyett fűtésre is?  

Fűtés klímával - mely modelleket érdemes kiválasztanunk?  

Webáruházunk számos választékát kínálja otthoni klímáknak, azon belül is leginkább mobil klímáknak. Ma már szinte minden légkondicionáló rendelkezik fűtési funkcióval is, így egyszerűen csak olyan berendezést kell választania, amely egyéb igényeihez is passzol.   A Trotec mobil klímái például tökéletes választásnak ígérkeznek, amennyiben minőségi és megbízható berendezéseket keres. Ahhoz, hogy egy mobil klímát azonban fűtéshez használhassunk, fontos, hogy tisztában legyünk a gépek kezelésével és karbantartásával is.  

Karbantartás mobil klímával való fűtés esetén  

Amikor utólagos megoldásokat keresünk fűtési rendszerek telepítésére, a mobil klíma tökéletes megoldást jelenthet. A Trotec PAC-W 2600 SH mobil klímája például képes a helyiség páramentesítésére, szellőztetésére, fűtésére és hűtésére is.   Ahhoz azonban, hogy a készülék megfelelően működjön, elengedhetetlen a rendszeres karbantartás. Mobil klíma esetén a felesleges kondenzvizet és a hűtésnél keletkezett meleg levegőt is nekünk kell kijuttatnunk a klímából.  

Folyamatos ürítéssel és rendben tartással a (mobil) klímák bátran használhatóak otthoni fűtésre is.