A nedves fal legelső jele a kellemetlen, szúrós szagú penész megjelenése. Kiváltó oka a magas páratartalom, amely jelentősen megnöveli a fal nedvességét. Érdemes minél hamarabb megszüntetni a penész kialakulásának okait, hogy otthona nem csak szép, de egészséges is legyen.   Hogyan szüntetheti meg a nedves fal okozta kellemetlenségeket?   A nedves fal leghatékonyabb kezelése akkor valósulhat meg, ha közvetlenül a probléma forrását kezeli. Mivel a falban lévő nedvességet a penész kialakulása idézi elő, ezért természetesen az optimális páratartalom biztosítása jelenti a végleges megoldást. A páratartalmat akár házi módszerekkel is megpróbálhatja kezelni, de a legbiztosabb eljárás a páramentesítő készülékek használata.   Szerencsére a korszerű páramentesítőket már beépített levegőminőség-mérővel szerelik fel a gyártók. A levegőminőség-mérők megállapítják a légkör páratartalmát, és a páramentesítő ezen adatok alapján fog működésbe lépni. Ennek köszönhetően akár 1-2 nap alatt tökéletes páratartalmat teremthet otthonában.   A modern páramentesítő készülékek tehát automatikusan működésbe lépnek, ha a levegő páratartalma magasabb lenne az ideális mértéknél. Így Ön akár egyetlen gombnyomással gondoskodhat otthona tiszta és egészséges légköréről, és valóban fellélegezhet a mindennapokban. A készülékek rendkívül csendesen dolgoznak, ezért az éjszakai alvások is nyugodtak lesznek.   Fontos azonban megjegyezni, hogy a páramentesítő használata előtt mindenképpen távolítsa el a penészt a falakról. A salétromos, nedves falat többféle módszerrel is szokták kezelni. Ezek közül a legnépszerűbbek közé tartozik a falátvágás és a krómacél lemez beütése is.   Milyen egészségügyi hatásokkal jár, ha optimális páratartalmat teremt?   A falvizesedés minden esetben a penészgombák elszaporodásával jár, ezért a penész eltávolításával, illetve a megfelelő páratartalom biztosításával a következőkre számíthat:  
  • Egészségesebb és könnyebb lesz a légzés. Az ideális páratartalom legfontosabb előnye, hogy a levegő belégzése nem fogja megterhelni a szervezetét. Ezért a tüdő és a felső légutak működése kiegyensúlyozott és egészséges lesz.
  • Pihentetően és mélyebben aludhat. Gyakran ébred fel éjszakánként, akár többször is? Ennek hátterében akár a magas páratartalom is állhat, hiszen az alvás közbeni légzés nehezebb lehet, amely ébredésre készteti a szervezetét. Azonban a tiszta, egészséges levegő nyugodtabb alvást biztosít.
  • Csökkentheti a fertőző betegségek letelepedésének esélyét. Számos gomba és baktérium számára a nedves levegő maga a tökéletes környezet, ezért a vizesedő fal kezelésével és a páramentesítővel hamar elpusztíthatja a kártékony fertőzéseket. Ha kényelmesen és költséghatékonyan szeretene egészséges levegőt teremteni, válassza a Trotec TTK 52E páramentesítőt!
  Milyen tevékenységek termelik a legnagyobb páratartalmat?  
  • Forró vizes zuhanyzás és fürdés. A forró vízzel történő fürdés rövid idő alatt hatalmas páratartalmat okoz a lakásban. Fürdés után érdemes kb. 10-15 percig szellőztetni a lakásban, hogy a pára minél hamarabb kiszellőzzön otthonából.
  • Fedő nélküli főzés. A fürdőszoba után a konyha a második legnagyobb páratermelő helyiség. Lehetőleg mindig használjon fedőt az edényeken, így jelentősen visszaszoríthatja a magas páratermelést.
  Kérdése van a nedves fal kezelésével kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal, és az elsőtől az utolsó lépésig segítünk Önnek!