Habár naptár szerint beköszöntött a tavasz, még jó néhány hétig visszatérhetnek a mínuszok. Csípősek a reggelek, és nem esik jól kint üldögélni a teraszon, az erkélyen. A hosszú téli esték után egyre jobban vágyunk arra, hogy a szabadban tölthessük az időnket. Nem kell lemondanunk erről, ha beszerzünk egy kültéri fűtőtestet a teraszra. Az infra teraszfűtés kiválóan alkalmas arra, hogy kellemesen felmelegítse a kisebb külső helyiségeket. A balkonok, a teraszok szezonját meghosszabbíthatjuk, ha fűtési rendszert telepítünk ki.

 

Válasszunk jól fűtőtestet

 

Ahhoz, hogy megfelelően hatékony legyen egy helyiség fűtése, jól kell megválasztanunk a technológiát, amely a meleget adja. Fel kell mérnünk, hogy mekkora a fűteni kívánt tér. Fontos, hogy a szigetelés is megfelelő legyen, így kevesebb lesz a hőveszteség.

 

Természetesen fontosak a beszerelési feltételek is. A legkönnyebben a hordozható, elektromos árammal működő fűtőtesteket tudjuk elhelyezni. Ezek a típusú fűtőtestek amint csatlakoznak a hálózathoz, azonnal fűteni kezdenek. Az elektromos áramot alakítják át hőenergiává. Biztonságosak és környezetkímélőek, ezért kül- és beltéri fűtésre egyaránt kiválóan alkalmasak.

 

Nem mindegy, hogy kültér vagy beltér

 

Nagyon fontos kérdés, hogy a helyiség, amelyben fűteni akarunk, épületen belül vagy kívül helyezkedik-e el. Ha belső helyiségek levegőjét szeretnénk felmelegíteni, számít azoknak a mérete. Nagyobb belterekhez olyan fűtőtestet kell választanunk, amely a távolabbi pontokra is eljuttatja a hőt.

 

Ha kültéri fűtésre van szükségünk, akkor olyat válasszunk, amelyet nem befolyásol az időjárás. Ugyanis ha kültéren a levegőt fűtjük, azt könnyedén elfújja a szél. Akkor sem tud minden fűtőtest melegíteni, ha esik az eső. Keressünk hát speciálisan kültérre ajánlott fűtési technológiát, ha a teraszunkat szeretnénk kellemesebbé tenni a hidegben.

 

A hordozható fűtőtestek előnyei

 

Ha a fűtőtesteket mobilitás szerint kellene csoportosítanunk, alapvetően két halmazba sorolhatnánk őket. Vannak a fix, beépített fűtési rendszerek. Ezek statikusak, csak azt a helyiséget képesek fűteni, amelyben telepítve lettek. Vannak azonban a mozgatható fűtőtestek, melyek elhelyezését tetszés szerint változtathatjuk.

 

Ezek nagy része elektromos áram segítségével működik. Nagy előnyük, hogy több helyiségben is használhatjuk őket fűtésre. Általában könnyen megoldható a mozgatásuk, így ez nem jelent gondot. A teraszokon, a balkonokon kiválóan alkalmazhatóak a korszerű, rövid és hosszú infravörös hullámokat kibocsátó, mozgatható fűtőtestek.

 

Hordozható infra teraszfűtés

 

Az infravörös hullámokat nagyon hatékonyan használhatjuk a különböző külső terek fűtésére. Ennek az az oka, hogy az infra fűtőtest nem a levegőt melegíti fel. Az infrahullámok ugyanis a szilárd felületek hőmérsékletét növelik.

 

Ezek a tárgyak aztán továbbadják a hőt. Kellemes érzés egy meleg széken üldögélni, miközben esik hó. Az infra sugarakat nem befolyásolják az időjárási tényezők. Az állványon álló fűtőtestek teljesen mobilisak, így oda helyezzük őket, ahol épp szükségünk van rá.

 

Az infrasugarak azonban nem csak a melegítő hatásuk miatt hatnak jótékonyan. Az orvostudomány régóta alkalmazza az infraterápiát az izmok lazításában. Ha tehát infra teraszfűtést szerelünk fel, az segíti az ellazulást, a relaxációt is, amellett, hogy meleget ad. Egy teraszon üldögélve eltöltött délutánon nem is kell ennél több. Készséggel segítünk a megfelelő fűtőtest kiválasztásában.