Ha igazán páratlan körülményeket szeretne teremteni otthonában, a légkondicionálás területén, akkor a kompakt mobil klíma az a megoldás, mely igényeinek tökéletesen megfelel. Ez, a technikai innováció még kényelmesebbé teszi a klíma kezelését, ezzel együtt pedig élvezetesebbé, a hűsítő végeredményt. A technológia lényege, hogy a nem kompakt alternatívákhoz képest a klíma kültéren is elhelyezhető, azaz az adott helyiségben megszüntetheti a zajforrást. Nyilván a relaxáció, pihenés szempontjából ez elsődleges szempont. A beltéri kezelőegységet bátran nevezhetjük a rendszer lelkének, hiszen a távirányító segítségével könnyedén, gyorsan, és egyszerűen beállíthatja azt a hőfokot, mely a legideálisabb az ön számára. A mobil klíma óriási előnye, hogy egyrészt hordozható, másrészt helytakarékos, így az elhelyezése nem okozhat nehézséget, ráadásul nyaralások alkalmával, hosszabb utazások idejére magával viheti a készüléket, ezzel biztosítva a fellélegzést.

A cseppvíztartály ürítése sokak számára jelent kényelmetlenséget, érthető okok miatt. A legújabb modellek megtervezése során erre is gondoltak az alkotók. Az elpárologtató technológia leszámol a cseppvízzel, tehát a tartály ürítése indokolatlanná válik. Ha az extra jellemvonások mentén halad a termékek között, akkor érdemes olyan mobil klíma mellett döntenie, mely párátlanító funkcióval is büszkélkedhet.

A teljesítmény kiválasztása prioritást élvez. Csak akkor aknázhatja ki az eszközében rejlő pozitívumokat, hogyha otthonának paramétereihez passzoló típust választ. Ha valóban minden ideálisan alakul, és a beállítás is megtörtént, akkor már csak egyetlen dolga van: élvezni a légkondi biztosította előnyöket.