Manapság, amikor minden felgyorsult, mikor mindenki rohan, akkor nem engedheti meg magának senki azt a luxust, hogy kétszer annyi időt töltsön el egy bútor szét- vagy összeszerelési munkájával. Minden háztartásban az élet megkönnyítője lehet egy akkus csavarbehajtó. Az akkus csavarbehajtók előnyei Sokkal kényelmesebb lesz a munkavégzés, ha nem kell a vezeték igazításával foglalkoznia munkája során. Praktikus, mivel feltöltött állapotban azonnal készen áll, hogy Ön megkezdhesse munkáját. Extrább modellek már fúró funkcióval is rendelkeznek. Akár a fúrót, akár a csavarbehajtót szeretné használni, gondosan ügyeljen arra, hogy a megfelelő funkcióban legyen a készülék. Nagyon fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ezek a kézi szerszámok nem bírnak ki egy teljes, egész napos folyamatos munkát, csak ha bizonyos időközönként rátölt az akkumulátorra. Hátránya CSAK abban az esetben lehet, ha… Ha nem gondoskodott csere akkumulátorról egy esetleges áramszünet esetén, az nagy probléma lehet, bár ebben az esetben ugye a hálózatról működő gépek sem jelenthetnek megoldást. Az akkus csavarbehajtók jellemzői:
  1. lágy indítás
  2. „T” formájú markolat, egyes modelleknél ez már rúdformára átállítható, hogy a “T” formájú markolattal nehezen hozzáférhető helyeken is könnyedén el tudja végezni munkáját
  3. egyes modellek az akkumulátor töltöttségi szintjét is jelzik, ezzel segítve a zökkenőmentes munkavégzést
  4. az akkumulátor feltöltési ideje modellenként eltérhet, ez körülbelül 1-3-5 óra
  5. a régebbi típusú nikkel-kandium (NiCd) akkumulátorokkal ellentétben az újabb típusokba már Li-ion akkumulátorok lettek beszerelve, aminek következtében a súlyuk és a feltöltési idejük is jelentősen csökkent
  6. sok esetben a vásárlás mellé jár egy hordozható táska, illetve különböző cserélhető fejek
  A webáruházunk kínálatból a leginkább testhezállóbb, minden igényt kielégítő Trotec PSCS 11-20V akkumulátoros fúró és csavarbehajtóra esett a választásom. És hogy miért? Mire figyeljen vásárláskor? A legfontosabb, hogy eldöntse, milyen célra veszi. Hol szeretné használni? Ház körül, műhelyben, garázsban vagy esetleg ipari használatra keres szerszámot? Ezeket figyelembe véve kell döntenie:
  • a gép súlya
  • a gép nyomatéka
  • az akkumulátor fajtája
Lehetőség szerint a modern technológiával készült Li-ion akkumulátoros csavarbehajtót válassza, mivel ezzel az eszközök már több energiát tudnak tárolni, háromszor annyi ideig. Az akkumulátor kapacitásának mértéke megmutatja, hogy mennyi ideig lesz képes egyhuzamban az akkus csavarbehajtó dolgozni. Fontos figyelnie a szerszám súlyára, cseppet sem elhanyagolható, mivel akár egész nap tartania kell ezt a súlyt, vagy épp szállítani egyik helyszínről a másikra. Minden akkus szerszámnak, úgy ennek is az akkumulátor a lelke, ezért gondosan figyeljen oda, hogy szobahőmérsékleten tárolja, hogy hosszú élettartamú legyen. Ezzel a típussal nagy átmérőjű csavarokat is behajthat fába is és fémbe is, a hozzá tartozó gyorstöltővel akár 1 óra alatt feltöltheti. Tipp: Ipari felhasználás esetében legalább két akkumulátoros csavarbehajtót válasszon, ha erre nincs lehetőség, akkor a webshopban a külön beszerezhető tartalék akkumulátor lehet a megoldás. Ha az egyik akkumulátor lemerül, annak a kicserélése mindössze pár mozdulatot vesz igénybe, amíg a másikat felhelyezheti a töltőre.