Könnyű használat. Gyors, eredményes alkalmazás. Megfizethető ár. Megtérülő befektetés. Nagyjából ebben a pár mondatban összegezhető, hogy milyen jellemvonásokkal kell büszkélkednie a legjobb páramentesítőnek. Ne gondolja, hogy ez csak, valami idilli kép, ami sohasem érhető el. Korántsem. Amikor direkt a páratartalom rendezésére specializált gépeket keres, akkor jó, ha tudja, hogy ezek a szerkezetek egytől-egyig tökéletes hatásfokkal végzik a feladatukat. Nincs nagy zajszennyezés, sem túlságosan megnövekedett energiaszámla. Ez a kettő, leggyakrabban emlegetett félelem, ami egyébként a két legsűrűbben felhozott félreértés is.

 
Mindkettő anomália. A berendezések egyrészt minimális hangot bocsájtanak ki üzemelés közben, ezt kár lenne zajként azonosítani, annyira nem számottevő. A működtetésük árammal történik, ám a mai konstrukciók olyan nagymértékben energiatakarékosak, hogy nem fogja az áramszámláján látható számok növekedését tapasztalni. Fontos tisztázni ezeket a kérdéseket ahhoz, hogy végül teljes képet kaphasson a piac kínálta lehetőségekről. Az ideális páratartalmat kézi módszerekkel tartósan ritkábban érheti el. Ideiglenes sikerei lehetnek, de ez a legtöbb, ami garantálható.
A legjobb páramentesítő nélkülözhetetlenné válik életében! Amikor bekapcsolja a frissen beszerzett eszközt, akkor még valószínűleg nem sejti milyen előnyre tett szert a megvásárlásával. Ám néhány nap után, amikor saját bőrén tapasztalja meg, hogy milyen más optimális közegben élni, feledve az irritáltságot, a folyamatos küzdelmet, hol a párával, hol a száraz levegővel, akkor rádöbben arra, hogy a jövőben nem kíván enélkül a csoda nélkül élni.