A páramentesítő elhelyezése során néhány dologra érdemes odafigyelnie ahhoz, hogy a berendezés maximális hatékonysággal tudja végezni, páratlan párátlanító munkáját. A készülék nem foglal túl nagy helyet, ám mindenképpen biztosítson elegendő teret a számára. Nem jó, ha össze van szorítva, esetleg zsúfolva más eszközzel.
Attól függően, hogy milyen modellel rendelkezik érdemes alaposan meghatároznia a távolságot. Hogy ez alatt mit értünk? Minden eszköznek megvan a maga „hatósugara”. Ez egy páramentesítésre specializált apparátus esetében négyzetméterben értendő. Ha például tudja, hogy a készülék egész nappalijának a páramentesítésére alkalmas, akkor próbálja meg központi helyen elhelyezni, lehetőleg ne a földön. A szekrény teteje nem rossz megoldás, de ezernyi más alternatívát találhat a tökéletes variáció kijelölésére.
Nem véletlen, hogy a gyártók óriási hangsúlyt fektetnek arra, hogy a kezeik közül kikerülő termékek minden tekintetben optimálisak legyenek. Ez azt jelenti, hogy a hatékony üzemelés, a gazdaságos működés mellett főszerephez jut a küllem, vagyis a kinézet. A dizájnos kivitelezés nemcsak, hogy elfogadott eljárás, hanem elvárható hozzáállás, amihez a vállalatok természetesen alkalmazkodnak is.
Nincs mitől tartania tehát: biztos, hogy legújabb szerzeményét nem szúrják ki az otthonába belépő vendégek! Vagy, ha mégis feltűnik nekik az eszköz jelenléte, akkor garantálhatja a zsebre vágható dicséretek, és bókok sorát. A páramentesítő elhelyezése tehát nem bonyolult feladat, és abszolút nem leküzdhetetlen kihívás. Egy kis figyelmességgel, némi koncentrációval tökéletes végeredményt produkálhat, aminek hála az eszköz hatékonysága felülmúlhatja minden elvárását!