Ha otthonában egészséges levegőt szeretne biztosítani, elengedhetetlen egy párásító vagy párologtató készülék beszerzése. Segítségükkel jelentősen javíthatja a levegő minőségét, amely könnyebb légzést és pihentetőbb alvást eredményez. De melyik eszköz lenne az Ön számára megfelelő? Ismerje meg a legfontosabb tényezőket, és válasszon helyesen!   Párásító vagy párologtató - melyiket válassza?   Ha inkább télen szeretne gondoskodni a megfelelő minőségű levegőről, érdemesebb a párásítókat választania. A párásítók ugyanis hatékonyabban megelőzik a száraz bőr kialakulását.   Nem csak a fűtési szezon beköszöntével  lehetnek különösen hasznosak a webáruházunkban kapható párásító készülékek. Ugyanis a téli hónapokban a gyakoribb fűtés és forró víz használat egyaránt szárítja otthona levegőjét.   Gyermekek szobájában szintén a párásító jelenti a hatékonyabb megoldást. Mivel a párásítók nem forró gőzzel dolgoznak, így az égési sérüléssel járó balesetek teljes mértékben elkerülhetők.   A párologtatók előnye, hogy kevesebb eséllyel terjesztik a levegőben lévő baktériumokat és szennyeződéseket. Ez asztmás betegek és egyéb légúti problémákkal rendelkezők számára fontos szempont lehet a választás során.   Árakat tekintve a párologtatók nyerik a versenyt. A párásítókhoz képest olcsóbbak, azonban a használatuk nagyobb fokú figyelmet igényel. Ha Önnek nem jelent gondot a párologtató forrósodása, érdemes ezt a pénztárcabarát megoldást választania.   Az ideális párásító vagy párologtató tehát az Ön egyedi igényei alapján választható ki. Mennyire fontos Önnek a maximálisan biztonságos használat? Mennyi pénzt szeretne költeni a készülékre? Ezek olyan kérdések, amelyek megválaszolásával eldöntheti, hogy melyik típust válassza.   Hogyan juttatnak a levegőbe nedvességet a párologtatók és párásítók?   A párologtatók és párásítók közötti elsődleges különbség az, ahogyan a nedvességet a levegőbe juttatják. A párologtatók meleg vízből juttatnak gőzt a levegőbe, a párásítók pedig hideg vízből állítanak elő ködöt.   Mi a különbség a párologtatás és a párásítás között?  

  • A párologtató vízforralással és forró gőz párologtatásával ad nedvességet a levegőhöz. A gőz természetesen lehűl, mielőtt elhagyja a készüléket. Különböző gyógynövényeket is adhat a párologtatóhoz, hogy illatos és friss levegő legyen minden helyiségben.

 

  • A párásító ultrahangos rezgésekkel és lemezekkel bontja részecskékre a vizet. Így Ön könnyebben lélegezhető, egészséges nedvességtartalmú levegőt teremthet otthonában. Ha olyan készüléket szeretne, amely nem csak párásítja, hanem tisztítja is a levegőt, válassza a Trotec B5E ultrahangos párásítót!

  Milyen egészségügyi előnyökkel jár az optimális páratartalmú levegő légzése?  

  • Bőre hidratált marad még a téli hónapokban is.
  • Könnyebben lélegezhet a nap 24 órájában.
  • Kényelmesebben és pihentetően aludhat.
  • Csökkentheti a felső légúti és asztmás panaszokat.
  • Jelentősen javíthatja közérzetét, és komfortosabban érezheti magát otthonában.
  • Megóvhatja szervezetét a dehidratációtól, hiszen soha nem lesz száraz a levegő.

  Ön még nem találta meg az ideális készüléket? Kérdése lenne a használattal kapcsolatban? Keressen minket bizalommal, és minden kérdésére szívesen válaszolunk!

Fontos a párásítók rendszeres karbantartása, tisztítása! Tartsa be a használati utasítás leírásait ezzel kapcsolatban. Emellett mindenképp javasoljuk a Secosan Stick, vagy a Liquit folyadék megvásárlását is, ami 6 hónapon keresztül jelentősen csökkenti a csíraszámot a készülékekben. a