A falpenész orvoslása az okok megszűntetésében rejlik

A penészről általában nem túl jó dolgok jutnak az eszünkbe, hiszen a nemesebb fajtáival, amelyek sajtokon, borokon jelennek meg ,kevés alkalmunk van találkozni ahhoz, hogy ez legyen az első gondolatunk róla. Sajnos a legtöbben egyből a falpenész látványára asszociálnak, mivel ez elég sok háztartásban jelent problémát és szinte mindenkinek volt már szerencséje hozzá, ha nem is saját lakásában, de szomszédnál, ismerősnél, családtagoknál biztosan.

falpenész egy nagyon kellemetlen dolog, ami nemcsak esztétikailag bontja meg egy csodásan berendezett otthon harmóniáját, hanem ráadásul káros a berendezésre és az egészségre nézve is. A fa és szövet anyagokat teljesen tönkreteheti, de ami még ijesztőbb, hogy az arra hajlamosaknak, főleg gyermekeknek, asztmát és allergiát is okozhat.

Ezért, ha bármilyen apró helyen is felüti fejét a falpenész, akkor a legfontosabb, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőle. Ahhoz pedig, hogy fel tudjuk venni vele a harcot, tudnunk kell a megjelenésének az okát is. Hiszen a falpenész nem jelenik meg csak úgy bárhol, ahhoz megfelelő nedvességre van szüksége, ezt a nedvességet pedig a túlzott páratartalom okozta vizes falak biztosíthatják a számára.

Tehát, ha a probléma forrását orvosoljuk, vagyis megszüntetjük a kedvező életkörülményeket, akkor a penész meg sem fog jelenni. A megoldást csakis a páramentesítő készülék jelentheti, mert a különböző penész elleni vegyszerek csak pillanatnyilag hatásosak, amint elpárolognak a hatóanyagok, a nedves felület még mindig rendelkezésre fog állni, hogy újabb falpenész gombák telepedhessenek meg rajta.