Ahhoz, hogy az otthonunkban egészséges környezetben éljünk, érdemes a lakásban páramentesítő készüléket üzemeltetnünk. Egy ilyen készülék több célt is szolgál. Megelőzhetjük vele az egészségkárosító penész kialakulását, vagy ha már kialakult, akkor hatékonyabban vehetjük fel ellene a harcot, és meggátolhatjuk a folytonos visszatérését.

Mikor kell páramentesíteni a lakást?

Bizonyára sok lakásban fordul elő, hogy egy vasárnapi ebédfőzés közben, amikor órákig fő például a húsleves, a levegő nedvességtartalma lecsapódik az ablaküvegre, és a vízcseppek végigfolynak az ablakon. Ha ez tartósan jellemző, az ablakkeret bizonyos részein megjelenik a penész. A lakás másik problémás helye a fürdőszoba, hiszen ott rendszeresen keletkezik gőz a fürdés, zuhanyzás által. A csempére lecsapódó vízgőz pedig fokozza a penész szaporodását. 

Ha egy ilyen folyamat elkezdődik a lakásban, nehéz megállítani. Ilyenkor szükség van a lakás levegőjének páramentesítésére. A páramentesítés nyáron egy alapos szellőztetéssel is megoldható, télen azonban egyrészt drága mulatság, ha folyton szellőztetünk.

Érdemes tehát egy megbízható páramentesítő készüléket vennünk. A Páramentesítő.hu webáruházunk a párátlanító berendezések széles választékát kínálja a kisebb kapacitású gépektől a nagy teljesítményű páramentesítőkig. 

A lakásba való páramentesítő készülékek közül melyik mire jó?

Ha egy kisebb helyiségben - fürdőszoba, gyerekszoba, gardrób - szeretnénk párátlanítani, érdemes a kisebb teljesítményű, olcsóbb árfekvésű készülékek között válogatnunk. A Trotec TTK 27 és a Trotec TTK 33 E a kisebb helyiségek páramentesítésére kiválóan alkalmas, míg a Trotec TTK 75 E és a Trotec TTK 66 E már 45-50 négyzetméteres helyiségekben használható. A Trote TTK 95 E pedig 90 négyzetméteres helyiségek párátlanítását is megoldja.

A kapacitáson kívül a készülékek között az is különbséget mutat, hogy vannak Wifi vezérléssel rendelkező gépek, amelyeket okostelefonról bárhonnan irányíthatunk, illetve a nagyobb teljesítményű készülékek rendelkeznek úgynevezett ruhaszárító funkcióval is. 

A HEPA szűrővel ellátott Trotec TTK 64 Hepa páramentesítő készülék hatékony megoldást jelent a pollen, a vírusok, a baktériumok és a por ellen is. Ez a multifunkciós berendezés nemcsak beállítja a lakás levegőjének optimális páraszintjét, hanem megtisztítja a levegőt is. 

Beázott pince páramentesítése

Alkalmazhatóság szempontjából külön csoportot alkotnak az úgynevezett adszorpciós páramentesítők, amelyeket fűtetlen, hideg helyeken alkalmazhatunk. Ha beázott a pince, ha ki kell szárítani a vakolatot, mert beázott a lakás, az adszorpciós párátlanító a hatékony megoldás.

A penész kialakulásakor azonban fontos, hogy először szakszerűen el kell távolítani a penészt a falról vagy ablakkeretről. Ennek módjáról a fenti cikkben tájékozódhat. 

Amennyiben kérdése merülne fel a különböző páramentesítő készülékekkel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot cégünk szakembereivel. Kérdéseit a honlapunkon található kapcsolati űrlap segítségével könnyen eljuttathatja hozzánk. Ügyfélszolgálatunk munkatársai készséggel állnak a rendelkezésére.