A mobil klíma kivezető kulcsfontosságú egy ilyen berendezés beüzemelésénél. A manapság egyre elterjedtebb mobil klímák esetében rendkívül fontos megoldást találnunk a felgyülemlett meleg levegő kivezetésére lakásunkból. Erre a leghatékonyabb eszköz egy kivezető cső.

 

Egy háztartásban télen és nyáron is remek szolgálatot nyújt a klíma beszerelése. Nem csak, hogy a nyári melegben képes lehűteni a lakást, páramentesítő funkcióval is rendelkezik, ráadásul télen fűtésre is használhatjuk. A régebbi, falra szerelhető modellek helyett, bár még mindig gyakori a használatuk, sokan választják a mobil klímákat.

 

Praktikusak, könnyen mobilizálhatóak és egyszerűen működtethetőek. Az egyetlen hátulütője egy mobil klíma beszerelésének, a benne felgyűlt felesleges víz kivezetésének módszere.

 

Aggódnunk mégsem kell, hiszen erre is van megoldás!

 

A mobil klíma kivezetésének fontossága

 

A hagyományos, falra szerelhető légkondicionálók ma már több nyűggel, bajjal, szereléssel, fúrással járnak. Sokan választják helyettük az alternatív megoldást, a mobil klímákat.

 

Ezeket a kompakt szerkezeteket kedvünkre mozgathatjuk a lakásban, egyszerre több helyiséget is lehűtve. Igen ám, csakhogy a folyamat közben a klíma meleg levegőt is termel, amely, ha nem tudjuk megfelelően kivezetni, bent ragad a lakásban, még az eredetinél is melegebb hőmérsékletet kerekítve.

 

A meleg levegő kivezetése tehát kulcsfontosságú egy mobil klíma megvásárlása során. Míg a klasszikus, fali légkondicionálók rendelkeznek egy külső, elvezető egységgel, úgy ezeknél a modelleknél manuálisan kell ezt megoldanunk.

 

Nincs másra szükségünk, mint egy nyílásra és egy kivezető csőre.

 

Mobil klíma kivezető

 

Ahhoz, hogy a nemkívánatos, meleg levegőt lakásunkon kívül tudhassuk, szükségünk van egy strapabíró kivezető csőre. Segítségével egykettőre megszabadulhatunk a felgyülemlett meleg levegőtől.

 

A kivezető cső egyik felét elég csak ráerősítenünk a mobil klímára, a másik felét pedig egy nyíláson keresztül a kinti levegőre bocsátani. Bármikor eltávolíthatjuk, télen és nyáron is használhatjuk.

 

Igen ám, de pontosan hogyan és min keresztül vezethetjük ki a csövet a lakásból? Erre is van megoldás!

 

Mobil klíma kivezetés ablakon keresztül

 

Ahhoz, hogy a légkondicionáló berendezéshez tartozó kivezető csövek teljesíthessék feladatukat, egy nyílásra lesz szükségünk, amely a kinti levegőre vezet! Amennyiben nem szeretnénk lyukat vágni a falba, amely télen meglehetősen kellemetlen lenne, mi ajánljuk az ablakon át történő kivezetést.

 

Webáruházunkban megtalálható az AirLock 1000 ablaktömítés, amely kifejezetten a mobil klímák kivezetéséhez lett tervezve. A csövet csupán ki kell dugnunk az ablakon, a tömítést pedig a nyílás köré erősíteni szorosan, hogy se a meleg, se a hideg levegő ne tudjon beférkőzni otthonunkba!

 

Amikor mobil klímát vásárolunk az otthonunkba, ne felejtsünk el gondoskodni a kivezetésről! A Páramentesítő.hu webáruházában megtalálhatóak azok a termékek, amelyekkel garantáltan zökkenőmentes lesz a berendezés használata! Sőt webáruházunkban olyan háztartási gépek és szerkezetek is beszerezhetőek, amelyek a mai okos otthonokban és a legtöbb háztartásban már-már nélkülözhetetlenné váltak. Ilyenek például a levegő tisztaságáért felelős légtisztító gépek, vagy a páratartalom szinten tartásához szükséges páramentesítők és párásítók. A főoldalunkra látogatva mindenki értesülhet a legnépszerűbb termékeinkről, állandóan frissülő termékkínálatunkról, újdonságainkról és akcióinkról!