Az ortopéd szakorvosok szerint az ízületeinket nyáron is védenünk kell a hideg ellen, hogy hosszú távon egészségesek maradjanak, ugyanakkor a felmelegedett lakást mindannyian szeretnénk lehűteni. Ahhoz, hogy az izületeinknek se jelentsen gondot a lakás klimatizálása, jó megoldást jelenthet az álló mobil klíma használata, amiről ebben a blogcikkben részletesebben is olvashat.

 

Miért fájnak az ízületeink? 

Az ízületek a csontjainkat összekapcsoló, azok mozgását lehetővé tevő testrészek, amelyek felszínét – a súrlódás csökkentése érdekében - sima porc borítja. Ugyanezt a célt szolgálja az ízületi nedv, ami táplálja és síkosítja az ízületeket. Ha ezek rendeltetésszerűen működnek, a csontok gördülékenyen és fájdalom nélkül mozdulnak el egymáson.

Ahhoz, hogy az ízületek megfelelő helyzetben legyenek, az ízületi tok a felelős, amely erős kötőszövetes – többek között kollagénből felépülő - rostrendszerből áll, és mintegy körbeöleli az ízületet. Az ízületi fájdalom hátterében állhat az ízület gyulladása vagy kopás miatti elváltozása. 

Ha gyulladás okozza a fájdalmat, ki kell deríteni, hogy mi váltja ki ezt a folyamatot. Sokszor annyira banálisnak tűnő ok áll a fájdalom hátterében, mint az ízület “megfázása”. Aki tehát érzékeny erre, a lakás klimatizálását úgy kell megoldania, hogy ne okozzon magának egészségi problémát. Mindez azonban a modern készülékek segítségével már könnyen megoldható!

Az álló mobil klíma jelentheti a megoldást

Az ízületi érzékenység komoly kihívást jelent a mindennapi életben, különösen nyáron, amikor a kültéri forróság és a beltéri klimatizált hőmérséklet között nagy különbségek vannak. Ez ellen az élet minden területén nem tudunk védekezni, de az otthonunkban és a munkahelyünkön is kialakíthatjuk azt a megoldást, hogy közben komfortosan érezzük magunkat. 

Az érzékeny izületek esetében fontos elkerülni a hirtelen hőmérséklet-változásokat. Az álló mobil klímák a pontos hőmérséklet szabályzással lehetővé teszik, hogy az egyes helyiségekben a számunkra kényelmes hőmérsékletet fokozatosan teremtsük meg. 

A gyors hűtés vagy melegítés hirtelen terhelést jelenthet számunkra. Mivel a mobil klímával fokozatosan szabályozhatjuk a helyiség hőmérsékletét, a testünknek könnyebb alkalmazkodnia a változó körülményekhez. 

Az álló mobil klímákat könnyen elfordíthatjuk abból az irányból, ahol tartózkodunk, vagy áttehetjük a helyiség másik részébe, hogy a hideg levegő ne érje közvetlenül a szervezetünket. Így akkor is használhatjuk őket, ha érzékenyebbek vagyunk a hűvös levegőre.

A TrotecPAC 2100 X mobil klíma 

A Trotec PAC 2100 X készülék három funkcióval rendelkezik, ugyanis hűt, szellőztet és páramentesít. A 2 KW hűtési teljesítménnyel rendelkező berendezés 26 négyzetméter alapterületig, vagy 65 légköbméterig hatékony. Nappali és éjszakai üzemmóddal is rendelkezik. 

Állítható levegőfújási iránya révén odairányítjuk a hideg levegőt, ahova szeretnénk. A kétfokozatú ventilátor hatékonyan szellőztet, és ha túl páradúsnak érezzük a levegőt, a 40l/nap páramentesítő kapacitás ezt a problémát gyorsan megoldja. A készülék praktikusan használható az otthonunkban és a munkahelyünkön egyaránt, hiszen csendes működése nem zavarja sem a pihenést, sem a koncentrálást igénylő munkát. 

Amennyiben további részleteket szeretne megtudni a mobil klímákkal kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunk szakembereivel, akik kérdéseire szívesen válaszolnak.