Az utóbbi évek tendenciája, hogy a nyár egyre melegebbé, a tél egyre enyhébbé válik. Emiatt nyáron az otthonainkban és a munkahelyen is nagyon gyakori a légkondicionáló berendezés használata. Télen pedig, amíg nem hűl le nagyon a levegő, egy fűtésre is alkalmas készüléknek is nagy hasznát vesszük. Ebben a blogcikkben a hűtő-fűtő mobil klíma előnyeit gyűjtöttük össze.

 

A hűtő-fűtő mobil klíma egész évben használható

 

Ezeknek a berendezéseknek az egyik legnagyobb előnyük a maximális kihasználhatóságuk, hiszen egész évben biztosíthatjuk velük a komfortos hőmérsékletet. Akár az otthonunkban, akár egy irodában, üzlethelyiségben, rendelőben, edzőteremben szeretnénk lehűteni vagy felmelegíteni a levegőt, egy mobil készülék erre nagyon alkalmas. Egy teljes lakás fűtését persze nem egy ilyen eszközzel fogjuk megoldani, de a meglévő fűtést az átmeneti időszakokban ki lehet vele váltani. 

 

Akkor is nagy hasznát vesszük, ha a meglévő fűtési rendszer nem elég hatékony, mert nem biztosít minden helyiségben egyforma meleget. A könnyen mozgatható készülék beüzemelésével ezen könnyen segíthetünk. Ha pedig csak egy helyiségben, például a gyerekszobában szeretnénk melegebb hőmérsékletet, akkor ezt is megoldhatjuk a fűtési funkcióval is rendelkező légkondicionálóval. 

 

Rugalmas telepítési lehetőség

 

A hűtő-fűtő mobil klíma nagy előnye a rugalmassága, hiszen nem tartozik hozzá kültéri egység, és nem szükséges felszerelni a falra sem. Abban a helyiségben használhatjuk, amelyikben éppen tartózkodunk, hiszen könnyen áthelyezhető. Beüzemelése sem igényel különösebb szakértelmet, így mi magunk is meg tudjuk ezt oldani. Egyedül a meleg levegő elvezetését kell megvalósítani. 

 

Ehhez célszerű a webáruházunkban is kapható AirLock 100/1000-es rendszert megvásárolni, és akkor nincs szükség a fal vagy az ablakkeret átfúrására. A készülék rendszeres karbantartására azonban oda kell figyelni, hogy hosszú ideig élvezhessük a hűtő-fűtő funkciót. 

 

Könnyű, felhasználóbarát vezérlés

 

A modern klímaberendezések könnyen, általában egy távirányítóval vagy okostelefonos alkalmazás segítségével szabályozhatók. Ez utóbbi esetében akár távolról is beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, hogy mire hazaérünk, kellemes hőmérséklet fogadjon bennünket. Arra is van lehetőség, hogy időzítsük a be- és kikapcsolást. A modern készülékek általában inverteres kompresszort tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik az alacsonyabb energiafogyasztást. 

 

Többfunkciós készülékek

 

A hűtő-fűtő légkondicionálók gyakran rendelkeznek még több funkcióval. A Trotec PAC 3500 SH mobil klíma a hűtési és a fűtési funkción kívül páramentesítésre és szellőztetésre is használható. Ezek révén még praktikusabbá válik a készülék, hiszen több berendezés megvásárlása helyett elegendő ezt az egyet beszereznünk. Éjszakai, csendes üzemmódjának köszönhetően hálószobában is alkalmazhatjuk. 

 

Automata üzemmódja lehetővé teszi, hogy a beállításoknak megfelelő érték elérésekor a készülék lekapcsoljon. A LED kijelző mutatja a helyiség aktuális hőmérsékletét, így könnyen be tudjuk állítani az igényeinknek megfelelően. Ha pedig a lakásban magas a páratartalom, ezzel a berendezéssel optimális szintre tudjuk hozni, elkerülve ezáltal a penész kialakulását.

 

Amennyiben részletesebb információra van szüksége a hűtő-fűtő mobil klíma kiválasztásával kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel.