Az elektromos hősugárzó kényelmes és tiszta fűtési lehetőséget jelent, hiszen egy gombnyomással felmelegíti a helyiséget. Nincs szükség szakemberre a beüzemeléséhez, ugyanis nagyon egyszerűen működik. Akár állandó, akár kiegészítő megoldásként alkalmazzuk, megbízhatónak bizonyul.

 

Az utóbbi évek fűtési tendenciái

 

Az olyan hagyományos megoldás, mint a fával vagy szénnel való fűtés, ma már egyáltalán nem mondható olcsónak. Ezek a tüzelőanyagok korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, és az utóbbi 15 évben rohamosan emelkedik az áruk, mivel a gázellátás bizonytalansága miatt sokan álltak át erre a fűtési lehetőségre. Ráadásul állandó munkát jelentenek, ugyanis a fát, még ha hasogatva is vesszük, be kell hordani a fatüzelésű kazánhoz. 

 

A szén ebből a szempontból még problémásabb, ugyanis nagy kosszal jár. A fűtés pedig - mindkét esetben - egész napos tevékenységet jelent. Az elektromos berendezések használata ezzel szemben környezetkímélő és tiszta. Az elektromos hősugárzókkal megkímélhetjük magunkat a fával, a szénnel való munkától, és nem kell a kazán pakolásával tölteni a napunk nagy részét. 

 

Fűtés az átmeneti időszakokban

 

A gázzal való fűtés legfőbb hátrányát napjainkban már nem a bizonytalan gázellátás, hanem a megnövekedett gázár jelenti. Egy családi ház kifűtése gázkazánnal vagy gázcirkóval nagy költséggel jár. Ha gázüzemű rendszerünk van, érdemes az átmeneti időszakokban, amikor még nincs szükség egész nap vagy az egész lakást fűteni, bekapcsolni az elektromos hősugárzót egy-egy helyiségben. Ezzel jelentős energiát takaríthatunk meg, hiszen nem melegítjük fel feleslegesen azokat a helyiségeket, ahol nem tartózkodunk.

 

Az elektromos hősugárzó készülékek jellemzői

 

Az elektromos hősugárzók egyszerűen telepíthető készülékek, amelyekhez nincs szükség csővezetékek kiépítésére vagy kazánra. Ha jól szigetelt helyiségben használjuk őket, kifejezetten energiahatékonyak tudnak lenni. A modern készülékekben ugyanis digitális termosztát szabályozza a hőmérsékletet, és csökkenti az energiaveszteséget. Kevés karbantartást igényelnek, működésük csendes, így nem zavarják a napi tevékenységeinket.

 

A Trotec fűtőberendezések megbízhatósága

 

A Trotec német márka kiváló minőséget képvisel az elektromos fűtőberendezések terén is. A Trotec hősugárzók, infravörös fűtőpanelek, hőlégfúvók, konvekciós fűtőpanelek széles körű alkalmazási lehetőséget nyújtanak. Otthon és ipari környezetben egyaránt megfelenek, ha a megfelelő teljesítményű készüléket választjuk. 

 

A Trotec IR 1500 CS infra hősugárzó például a családi ház teraszán elhelyezve kellemes meleget nyújt a hűvös őszi estéken, ugyanakkor megfelel egy vendéglátóhely teraszának fűtésére is, hiszen célzott hőeloszlást biztosít a tetővel ellátott területeken. Nem melegíti feleslegesen a környezeti levegőt, s az 1500 W-os infravörös cső azonnali hőt biztosít, ami egyenletesen oszlik el 10 négyzetméteres területen. Pillanatok alatt telepíthető, zaj és szagmentes fűtési megoldást nyújt. 

 

Kiegészítő vagy állandó fűtésnek is megfelel a Trotec TCH 2510 E fali vagy padló fűtőkonvektor, amely 2,5 KW teljesítménnyel működik. 30 m2 alapterületű vagy 75 m3 légterű helyiségben tökéletes meleget varázsol ez a termosztáttal fokozatmentesen szabályozható, zajtalan és szagtalan berendezés. Nyitott ablak érzékelő rendszere révén érzékeli, ha a helyiségben ablakot nyitnak, és automata üzemmódban csökkenti a fűtés intenzitását.


Amennyiben részletesebb információra van szüksége az elektromos fűtőberendezésekkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.